default-image

Στην κάλπη πολιορκούμενος από δημοσιογράφους ο Αλ. Τσίπρας

Ελλάδα
Στην κάλπη πολιορκούμενος από δημοσιογράφους ο Αλ. Τσίπρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία είχαν παραταχθεί από νωρίς έξω από το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα ψήφιζε ο Έλληνας πρωθυπουργός στην Κυψέλη, περιμένοντας να τον απαθανατίσουν και να καταγράψουν τις δηλώσεις του.

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έφτανε στο 661ο εκλογικό τμήμα του 6ου Διαμερίσματος του δήμου Αθηναίων για να ψηφίσει, κάποιοι πολίτες τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα.

Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω του, τόσο κάποιων εκ των παρευρισκομένων, όσο και όλων των μέσων ενημέρωσης, εγχώριων και ξένων, που τον ακολουθούσαν με κάμερες και φωτογραφικές μηχανές.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, ενώ όταν έφτασε στην Κυψέλη ο Αλέξης Τσίπρας επικρατούσε το αδιαχώρητο από κόσμο.

Μέσα στην αίθουσα του εκλογικού τμήματος στο οποίο άσκησε το δικαίωμα ψηφοφορίας, ο πρωθυπουργός αστειεύτηκε με τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και τις κάμερες, όταν βγήκε από το παραβάν, ότι το ψηφοδέλτιο μόλις που χωρούσε στο φάκελο, τον οποίο μάλιστα άνοιξε ξανά για να το διπλώσει και να τον ξανακλείσει. Μάλιστα σάλιωσε το φάκελο για να τον κλείσει, όπως είχε κάνει και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Αμέσως μετά, αφού ανέβηκε και πάλι πάνω σε καρέκλα, όπως είχε και στις εκλογές, δήλωσε: «Σήμερα είναι μία μέρα γιορτής, γιατί η δημοκρατία είναι γιορτή, χαρά. Και όταν η δημοκρατία νικάει το φόβο και τους εκβιασμούς είναι λύτρωση και διέξοδος. Ο λαός στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα αξιοπρέπειας, αποφασιστικότητας. Ένα μήνυμα ότι έχει στα χέρια του την επιλογή. Πολλοί μπορούν να αγνοούν τη βούληση μίας κυβέρνησης. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη βούληση ενός λαού να ζήσει. Σήμερα η δημοκρατία κερδίζει το φόβο. Η αποφασιστικότητα του λαού νικάει από ό,τι φαίνεται την προπαγάνδα του φόβου. Είμαι βέβαιος ότι από αύριο θα έχουμε ανοίξει δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Ένα δρόμο επιστροφής στις ιδρυτικές αξίες της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Στέλνοντας μήνυμα ισχυρής αποφασιστικότητας όχι μόνο να μείνουμε στην Ευρώπη, αλλά να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, να προκόψουμε, να δουλέψουμε στην Ευρώπη. Ας κάνουμε αυτή την πράξη ισχυρής βούλησης πράξη αποφασιστικότητας για ένα καλύτερο αύριο για όλους μας στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Είμαι πολύ αισιόδοξος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News