Ειδήσεις

Πρώτο θέμα στον παγκόσμιο τύπο η Ελλάδα και το δημοψήφισμα

Στραμμένα στην Ελλάδα είναι τα βλέματα, με τον ξένο Τύπο να παρακολουθεί τις εξελίξεις στη χώρα. Ήδη στη χώρα μας βρίσκονται δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ από 44 χώρες.

Έως τώρα η ΓΓΕΕ έχει διαπιστεύσει στο Κέντρο Τύπου Ζαππείου 699 εκπροσώπους ΜΜΕ (325 δημοσιογράφοι, 99 φωτογράφοι, 105 κάμερες και 167 μέλη τηλεοπτικών συνεργείων), εκ των οποίων 160 εκπροσώπους ελληνικών ΜΜΕ, 539 εκπροσώπους διεθνών ΜΜΕ που εκπροσωπούν 21 διεθνή πρακτορεία, 81 τηλεοπτικούς σταθμούς, 58 εφημερίδες και 17 ραδιόφωνα από όλο τον κόσμο.

Μεταξύ άλλων, δημοσιογράφοι από τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Βραζιλία, την Ρωσία, τη Γεωργία, την Ελβετία, τον Καναδά, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, την Τουρκία αλλά και από το Μεξικό, την Κολομβία, το Ιράν, την Αίγυπτο κ.α.

Το Κέντρο Τύπου Ζαππείου περιλαμβάνει αίθουσες εργασίας 320 θέσεων πλήρως εξοπλισμένες.

Παράλληλα, η ΓΓΕΕ δημιούργησε ειδική ενημερωτική ιστοσελίδα σχετικά με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος www.referendum2015gov.gr στα Ελληνικά και στα Αγγλικά, για την πλήρη ενημέρωση των χρηστών.

Το Κέντρο Τύπου Ζαππείου επισκέφτηκε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από το γ.γ. Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσο και ξεναγήθηκαν στην αίθουσα των δημοσιογράφων οι οποίοι θα καλύψουν το κρίσιμο δημοψήφισμα.

Ο υπουργός ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και το γ.γ. κ. Κρέτσο για την υπερπροσπάθεια των ημερών και σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα βρίσκεται στη διάθεση των Μέσων Ενημέρωσης για μία άρτια και με όλες τις υποδομές κάλυψη του γεγονότος.

Σχόλια