default-image

Κόντρα Κοκοσάλη-Βοργιά: Αφορμή καταγγελία για το δημοψήφισμα

Κρήτη
Κόντρα Κοκοσάλη-Βοργιά: Αφορμή καταγγελία για το δημοψήφισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δήλωση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στ. Βοργιά σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, ότι δήμαρχος του νομού Ηρακλείου απείλησε δημοτικούς υπαλλήλους να ψηφίσουν "ναι" στο δημοψήφισμα, απαντάει ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, Μανόλης Κοκοσάλης, καθώς η συγκεκριμένη αναφορά, όπως υποστηρίζει, έγινε για το πρόσωπό του.

Διαψεύδοντας κατηγορηματικά τα παραπάνω και καλώντας τον καταγγέλλοντα μεταξύ άλλων να κατονομάσει την πηγή ενημέρωσής του, ο κ. Κοκοσάλης αναφέρει πως η δήλωση του κ. Βοργιά, ότι δήμαρχος του νομού απείλησε εργαζόμενους του Δήμου στον οποίο προΐσταται να εκφράσουν την προτίμησή τους υπέρ του «ναι», προκαλεί «ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση», καθώς, όπως λέει, κληθείς να κατονομάσει συγκεκριμένο όνομα δημάρχου, ο πρόεδρος του ΕΚΗ «αναφέρθηκε στο όνομά μου».

«Τοποθετήσεις όπως η παραπάνω», προσθέτει στην απάντησή του ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων, «οι οποίες εκφράζονται μάλιστα από άτομα που εκπροσωπούν θεσμικά όργανα, εισάγουν πρωτοφανή ήθη και πρακτικές στο δημόσιο βίο του τόπου, προκαλώντας το κοινό αίσθημα και διαλύοντας αναίτια τιμές και υπολείψεις.

Η δήλωση του προέδρου του Ε.Κ.Η. είναι καθ' όλα ψευδής και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Καλώ τον κ. Βοργιά να κατονομάσει την πηγή της ενημέρωσής του, ως επίσης και τη διαδικασία που ακολούθησε για την επαλήθευση των δήθεν πληροφοριών του, άλλως ζητώ την άμεση διάψευση της υπόψη δηλώσεώς του, με γραπτή δημόσια τοποθέτηση του.  

Ζούμε ιστορικές στιγμές ευθύνης που επιτάσσουν, ειδικά από τους θεσμικούς φορείς, να συμπεριφέρονται κατά τρόπο στιβαρό και ενωτικό και όχι με κριτήριο την εξυπηρέτηση μικροκομματικών (παλαιού τύπου) σκοπιμοτήτων ή με εφαλτήριο την άνευ ουσίας προβολή τους.

Σε ένα κράτους δικαίου και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων καθένας  έχει  την ευθύνη των πράξεων και των παραλείψεών του και δη στα πλαίσια της θεσμικής του δράσης.

Προσωπικός μου στόχος αυτές τις δύσκολες ώρες αποτελεί η διατήρηση της ενότητας της κοινωνίας μας.  

Αυτονόητο είναι ότι θα προασπίσω την τιμή και  την υπόληψή μου με κάθε νόμιμο μέσο», καταλήγει στην απάντησή του ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων Εμμ. Κοκοσάλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News