default-image

Πάνω από 300 δημοσιογράφοι στην Αθήνα για το δημοψήφισμα

Ελλάδα
Πάνω από 300 δημοσιογράφοι στην Αθήνα για το δημοψήφισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότεροι από 300 είναι οι δημοσιογράφοι από 44 χώρες του κόσμου που βρίσκονται στην Αθήνα για να μεταδώσουν όλες τις εξελίξεις σχετικά με το δημοψήφισμα.

Τους συνοδεύουν 100 φωτορεπόρτερ και αναμένεται να στηθούν 105 κάμερες τηλεοπτικών συνεργείων ξένων καναλιών.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, συνολικά οι εργαζόμενοι στον Τύπο που έχουν επισήμως διαπιστευτεί είναι περισσότεροι από 700 μέχρι στιγμής, καθώς η διαδικασία συνεχίζεται ως τις 10 τη νύχτα.

Από αυτούς, περίπου 325 είναι οι δημοσιογράφοι.

Συγκεκριμένα, έως τώρα η ΓΓΕΕ έχει διαπιστεύσει στο Κέντρο Τύπου Ζαππείου 699 εκπροσώπους ΜΜΕ (325 δημοσιογράφοι, 99 φωτογράφοι, 105 κάμερες και 167 μέλη τηλεοπτικών συνεργείων) εκ των οποίων 160 εκπροσώπους ελληνικών ΜΜΕ, 539 εκπροσώπους διεθνών ΜΜΕ που εκπροσωπούν 21 διεθνή πρακτορεία, 81 τηλεοπτικούς σταθμούς, 58 εφημερίδες και 17 ραδιόφωνα από όλο τον κόσμο.

Μέσα ενημέρωσης από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν φυσικά απεσταλμένους στην Αθήνα, ενώ στην ελληνική πρωτεύουσα βρίσκονται ακόμα δημοσιογραφικές αποστολές τις ΗΠΑ, την Κίνα, τη Βραζιλία, τη Ρωσία, τη Γεωργία, την Ελβετία, τον Καναδά, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, την Τουρκία αλλά και από το Μεξικό, την Κολομβία, το Ιράν την Αίγυπτο κ.α.

Οι δημοσιογράφοι θα καλύπτουν τα γεγονότα από το ειδικά διαμορφωμένο κέντρο ενημέρωσης που έχει στηθεί στο Ζάππειο.

Το Κέντρο Τύπου Ζαππείου, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό έως αύριο, περιλαμβάνει αίθουσες εργασίας 320 θέσεων πλήρως εξοπλισμένες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News