default-image

"Ας πάψουμε να περιγράφουμε την Ιταλία ως τον ασθενή της Ευρώπης"

Κόσμος
"Ας πάψουμε να περιγράφουμε την Ιταλία ως τον ασθενή της Ευρώπης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αν η Ιταλία και η Ελλάδα υπήρξαν "σύντροφοι στη δυστυχία", αυτό δεν ισχύει πλέον σήμερα. Ας πάψουμε να περιγράφουμε την Ιταλία ως τον ασθενή της Ευρώπης, δεν είμαστε πλέον», δήλωσε σήμερα Σάββατο ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο TG5.

Όπως σημείωσε ο κ. Ρέντσι, αν η Ιταλία και η Ελλάδα υπήρξαν «σύντροφοι στη δυστυχία», αυτό δεν ισχύει πλέον σήμερα, ενώ συμπλήρωσε πως η Ιταλία δεν είναι πια το πρόβλημα, αλλά βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων.

«Πριν από τρία - τέσσερα χρόνια ήμασταν (το πρόβλημα). Λέγαμε πάντα, η Ιταλία και η Ελλάδα, η Ελλάδα και η Ιταλία. Όμως δεν είναι πλέον έτσι», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος υπογράμμισε πως οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν και η επανεκκίνηση της οικονομίας δείχνουν πως οι Ιταλοί «βρίσκονται στην πλευρά αυτών που επιδιώκουν να λύσουν το πρόβλημα».

Ο κ. Ρέντσι έχει πολλαπλασιάσει το τελευταίο διάστημα τις δηλώσεις για να υποστηρίξει πως η οικονομία της Ιταλίας έχει εξυγιανθεί και είναι προφυλαγμένη από μια διάχυση της ελληνικής κρίσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News