default-image

Αν κάποιος μπορεί είναι αυτοί οι έφηβοι Έλληνες

Μπάσκετ
Αν κάποιος μπορεί είναι αυτοί οι έφηβοι Έλληνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κόντρα στην άσχημη καθημερινότητα των Ελλήνων, μία παρέα εφήβων κάνει υπερήφανη τη χώρα μας και σκορπά χαμόγελα διεκδικώντας μία θέση στο παγκόσμιο βάθρο στους αγώνες που φιλοξενούνται στο κλειστό στα Δύο Αοράκια.

Η Εθνική μας ομάδα των εφήβων, έχοντας νικήσει την Κορέα, τη Δομινικανή Δημοκρατία, τη Σερβία, την Τυνησία και χθες την Ισπανία βρίσκει απόψε (20:30 ΕΤ2)  στο δρόμο της την πανίσχυρη Αμερική με στόχο τη νίκη που θα τη στείλει στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Ηράκλειο.

Είναι εφικτή η νίκη; Οι διεθνείς μας δήλωσαν αισιόδοξοι μετά τη χθεσινή νίκη επί της Ισπανίας, ενώ ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τόνισε ότι η ομάδα θα δώσει τον καλύτερό της εαυτό, θα προσπαθήσει να είναι ανταγωνιστική και από εκεί και πέρα θα διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Μεγαλύτερο όπλο της Ελλάδας ο κόσμος της που έως τώρα έχει σταθεί και με το παραπάνω στο πλευρό της. Χθες το γήπεδο ήταν κατάμεστο και κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και απόψε.

Η Αμερική είναι ίσως η καλύτερη ομάδα του τουρνουά έως τώρα, δεν έχει αφήσει περιθώρια αντίδρασης σε καμία από τις ομάδες που έχει αντιμετωπίσει «πνίγοντάς» τες στην ασφυκτική της άμυνα. Είναι όμως ανίκητη;

Στο φιλικό με την Ελλάδα πριν την έναρξη του Παγκοσμίου έδειξε ότι έχει αδυναμίες. Από τότε μέχρι σήμερα έχει βελτιωθεί αισθητά, όπως έχει βελτιωθεί και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που πλέον έχει ετοιμοπόλεμο 100% και τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Στην Ελλάδα του σήμερα κανείς δεν ξέρει εάν γίνονται θαύματα. Εάν κάποιος μπορεί να τα κάνει, όμως, είναι αυτά τα 18χρονα παλικάρια που κάθε βράδυ καταθέτουν την ψυχή τους στο παρκέ για να χαρίσουν μερικές στιγμές ευτυχίας στους ταλαιπωρημένους Έλληνες.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα εισιτήρια του αγώνα στην τελική φάση τιμώνται στα 10 ευρώ και μπορεί το κοινό να τα προμηθευτεί είτε από το κιόσκι που έχει στηθεί στα Λιοντάρια, είτε στα εκδοτήρια έξω από το γήπεδο.

Στον άλλο ημιτελικό που ξεκινά στις 18:15 η Κροατία αντιμετωπίζει την Τουρκία, ενώ φυσικά διεξάγονται και αρκετά παιχνίδια κατάταξης.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 4 Ιουλίου

ΚΓ Ηρακλείου (Δύο Αοράκια)

Θέσεις 1-4

18.15 Κροατία-Τουρκία

20.30 ΗΠΑ-Ελλάδα

Θέσεις 5-8

13.45 Καναδάς-Αυστραλία

16.00 Ιταλία-Ισπανία

ΚΓ Πανεπιστημίου

Θέσεις 9-12

15.30 Αργεντινή-Αίγυπτος

17.45 Κορέα-Σερβία

Θέσεις 13-16

13.15 Κίνα-Ιράν

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News