default-image

Αλ. Τσίπρας: "Σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία"

Ελλάδα
Αλ. Τσίπρας: "Σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σήμερα γιορτάζει η δημοκρατία», επεσήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συγκέντρωση υπέρ του "Όχι" στην πλατεία Συντάγματος. «Η δημοκρατία είναι λύτρωση και διέξοδος και ό,τι και να ξημερώσει τη Δευτέρα, είμαστε όλοι νικητές», ανέφερε.

«Σήμερα γιορτάζουμε για την τόλμη και αποφασιστικότητα να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Σήμερα γιορτάζουμε και τραγουδάμε για να ξεπεράσουμε τον φόβο» τόνισε.

Εξέφρασε την άποψη ότι η «Ευρώπη δεν έχει καμία σχέση με εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Όλη η Ευρώπη έχει τα μάτια της στραμμένα πάνω στον ελληνικό λαό. Σήμερα όλος ο πλανήτης έχει στραμμένα τα μάτια του στην πλατεία Συντάγματος. Στον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία δίνουμε μία ευκαιρία στην δημοκρατία να επιστρέψει.

«Την Κυριακή δεν αποφασίζουμε απλά να μείνουμε στην Ευρώπη, αποφασίζουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στην Ευρώπη» είπε ο Πρωθυπουργός και έκανε λόγο για ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας της Ε.Ε.

«Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί ότι θα ξεκόψει την Ελλάδα από τον φυσικό της χώρο, ότι θα διαιρέσει την Ευρώπη», είπε και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα είναι η κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Επιπλέον, αναφέρθηκε σε «τεχνοκράτες της λιτότητας» στους οποίους, όπως υπογράμμισε «θα πούμε όχι».

«Τα τελεσίγραφα ενίοτε επιστρέφονται» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τους πολίτες να πουν «ένα μεγάλο και περήφανο "όχι" στα τελεσίγραφα» γυρίζοντας την πλάτη σε «όσους τρομοκρατούν».

Συνεχίζοντας έστειλε μήνυμα ότι «δεν θα αφήσουμε την Ευρώπη στα χέρια όσων θέλουν να την αρπάξουν από την δημοκρατική της παράδοση» και τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός έχει πολλές φορές στην ιστορία του αποδείξει ότι ξέρει να επιστρέφει τα τελεσίγραφα».

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι οι πιο λαμπρές σελίδες του τόπου ήταν σελίδες τόλμης και αρετής και κάλεσε «να ξαναγράψουμε μαζί ιστορικές στιγμές ανάτασης και ελευθερίας». «Σας καλώ την Κυριακή να πείτε ξανά ένα μεγάλο και περήφανο όχι, να γυρίσετε την πλάτη σε αυτούς που σας τρομοκρατούν», πρόσθεσε.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι τη Δευτέρα όποιο και να είναι το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας «να πούμε και ένα απόλυτο όχι στον διχασμό» και κάλεσε τον κόσμο να «παραμερίσει τις σειρήνες» να αποφασίσει με ηρεμία, με τον νου και την καρδιά, «για μια Ελλάδα υπερήφανη σε μία Ευρώπη δημοκρατική». «Ό,τι και να αποφασίσουμε την Κυριακή, τη Δευτέρα δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε μεταξύ μας», υπογράμμισε.

Ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο «για ένα λαό που πολεμά με το πιο δυνατό όπλο, το δίκιο του. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Θα νικήσουμε». «Έχουμε και τόλμη και ελευθερία. Η Ελλάδα νίκησε, η δημοκρατία νίκησε, οι εκβιασμοί ηττήθηκαν. Το "όχι" θα γράψει ιστορία. Ο λαός θα προχωρήσει» είπε κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Τσίπρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News