default-image

Η Ενωτική Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, λέει "Όχι"

Κρήτη
Η Ενωτική Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, λέει "Όχι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η παράταξή μας στηρίζει ολόψυχα το "Όχι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015 και δίνει τις δυνάμεις της μαζί με τα μαχόμενα κομμάτια του κινήματος για την επικράτηση μιας βροντερής, δυναμικής απάντησης ενάντια στην υποταγή που επιδιώκουν οι δυνάστες-δανειστές της ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ενωτική Αγωνιστική Παρέμβαση Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Θεωρούμε την απόφαση της κυβέρνησης για το δημοψήφισμα μια ακόμα νίκη του κινήματος και της διεκδικητικής στάσης των αγωνιστών, που κάνει αδύνατη την επιβολή νέων μνημονιακών μέτρων. Με την ξεκάθαρη θέση μας υπέρ του "Όχι" υπερασπιζόμαστε τους αγώνες που έχουμε δώσει μέχρι σήμερα και τους δύσκολους αγώνες των ημερών που έρχονται.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες, δε θεωρούμε ότι ένα "Όχι" είναι αρκετό για να λυθούν τα προβλήματα που έχει αφήσει η μνημονιακή λαίλαπα της προηγούμενης 6ετίας και οι πολιτικές των προηγούμενων δεκαετιών. Ξέρουμε όμως ότι ένα βροντερό ΟΧΙ μπορεί να γίνει ένα δυνατό όπλο στα χέρια των αγωνιστών για ακόμα πιο απαιτητικές διεκδικήσεις.

Οι παρατάξεις της υποταγής, ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, μπλόκαραν την απόφαση να στηρίξει το Σωματείο μας την επιλογή του ΟΧΙ ποιώντας την νήσσα, όπως συνηθίζουν το τελευταίο διάστημα μετά τη συντριβή των κομμάτων που τους στηρίζουν και στην ουσία με τη στάση τους στην ΠΟΕΔΗΝ ενισχύουν την αποχή και το ναι.  Ενώ η στάση του Πόντιου Πιλάτου που διατηρεί το ΠΑΜΕ μάλλον τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί.  

Μένει λοιπόν στους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να ψηφίσουν ταξικά υπέρ του "Όχι", μένοντας στο πεδίο των αγώνων και των διεκδικήσεων.  

Το δικό μας "Όχι" είναι "Όχι" ενάντια στις πολιτικές ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ

Είναι "Όχι" ενάντια σε κάθε παλιό και νέο μνημόνιο.

Είναι "Όχι" ενάντια στο φόβο και στην υποταγή

Είναι το "Όχι" ενάντια στην εξαθλίωση και συντριβή του λαού

Είναι το "Όχι" ενάντια στο χιλιοπληρωμένο στους τοκογλύφους-δανειστές  χρέος.

Για την αντεπίθεση του κινήματος, για ένα μεγάλο "Ναι" ρήξης με ΕΕ και ΔΝΤ ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Για ένα νέο γύρω αγώνων, για την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών μας, για μια διεθνιστική πορεία αντίστασης, αξιοπρέπειας και νίκης όλων των λαών της Ευρώπης και του κόσμου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News