default-image

ΑΝΤΑΡΣΙΑ Χανίων: Ψηφίζουμε μαζικά "Όχι"

Κρήτη
ΑΝΤΑΡΣΙΑ Χανίων: Ψηφίζουμε μαζικά "Όχι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο δήμαρχος κ. Βάμβουκας παρά το δήθεν συναινετικό προφίλ που προσπαθεί να προβάλλει, χρησιμοποιεί το θεσμικό του ρόλο, φυσικά χωρίς την έγκριση όλων αυτών που τον ψήφισαν, προκειμένου να στηρίξει την άθλια τρομοκρατική προπαγάνδα που έχουν εξαπολύσει οι εκβιαστές της ΕΕ- ΕΚΤ- ΔΝΤ και τα ντόπια φερέφωνα τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΙΑ στα Χανιά.

«Καπηλεύεται το ρόλο του για να κάνει προπαγάνδα στους εργαζόμενους του Δήμου υπέρ του "ναι". Το χειρότερο όμως είναι ότι οργάνωσε συγκέντρωση των εργαζομένων στο Δήμο και προσπάθησε να δημιουργήσει εντυπώσεις για κινδύνους τραγικών ελλείψεων στις δομές του Δήμου, ιδιαίτερα σε καύσιμα και τρόφιμα, προβάλλοντας μάλιστα τον εαυτό του ως εγγυητή της επάρκειας.

Επανέλαβε στην πράξη την άθλια προπαγάνδα των πουλημένων, δήθεν δημοκρατικών ΜΜΕ και των κυρίαρχων επιχειρηματικών κύκλων, προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις υπέρ του "ναι". Ντροπή!

Του υπενθυμίζουμε ότι είναι δήμαρχος μιας πόλης που έχει πρωταγωνιστήσει στους αγώνες ενάντια στα μνημόνια και του θυμίζουμε ότι και ο ίδιος όταν είχε ανάγκη τις ψήφους της Αριστεράς είχε ψελλίσει και αυτός δυο λογάκια... ενάντια στα μνημόνια. Τι υποκρισία! Τότε και τώρα! Είναι προκλητικό για όλους τους Χανιώτες να στηρίζει το πραξικόπημα των τροϊκανών και τις κινητοποιήσεις τύπου κατσαρόλας.

Ο καθένας από εμάς κρίνεται τις ημέρες αυτές από το αν στέκεται δίπλα στους αγώνες του λαού ή τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια τους. Ας μας εξηγήσει ο κος Δήμαρχος ποια ακριβώς είναι για το Δήμο τα «ασφαλή λιμάνια» που μας οδηγεί η καμπάνια για το "ναι";

Τα λιμάνια των περικοπών, των ελλείψεων, των συσσιτίων, των διαλυμένων δομών του δήμου, των τραγικών ελλείψεων προσωπικού, της ασυδοσίας του κάθε μεγαλοεπιχειρηματία απέναντι στο δημόσιο χώρο και στα δικαιώματα των εργαζομένων, της παράδοσης των δομών των Δήμων στους μεγαλοεργολάβους; Σε αυτά μας οδήγησαν τόσα χρόνια οι προσκυνημένοι που μας καλούν για μια ακόμη φορά να δώσουμε γη και ύδωρ στους εκβιαστές της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Ας μας εξηγήσουν όλοι οι κύριοι της τοπικής αυτοδιοίκησης που τάσσονται με τόση προθυμία σήμερα με το "ναι" γιατί τόσα χρόνια όταν τους ζήταγαν οι εργαζόμενοι να πάρουν θέση απέναντι στα ζητήματά για τα οποία αγωνίζονταν, κρύβονταν συνεχώς πίσω από τη μάσκα του "ανεξάρτητου αυτοδιοικητικού" αποφεύγοντας να πάρουν θέση.

Δεν υποκύπτουμε στην ακατάσχετη κινδυνολογία. Στις 5 Ιούλη μαυρίζουμε το μαύρο μέτωπο, ψηφίζουμε μαζικά ΟΧΙ και απαιτούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να πάρει πίσω όλες τις υποχωρήσεις προς τους θεσμούς.

Αγώνας μέχρι την τελική νίκη σημαίνει να διαγράψουμε το χρέος, να εθνικοποιήσουμε τις Τράπεζες και να λειτουργήσουν κάτω από εργατικό έλεγχο ώστε οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι να πάρουν τις συντάξεις και τους μισθούς τους και να σταματήσει η φυγάδευση κεφαλαίων από τους καπιταλιστές.  

Έτσι θα διαγράψουμε το χρέος και θα βάλουμε τέλος στους εκβιασμούς της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Για τη πλήρη ρήξη με ευρώ και ΕΕ, για την Ευρώπη των εργαζόμενων ενάντια στην ΕΕ της λιτότητας της ανεργίας, του ρατσισμού, την ΕΕ που ανοίγει το δρόμο στο φασισμό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News