default-image

Δύο μεγάλες συγκεντρώσεις υπέρ του "ναι" και "όχι" στην Αθήνα

Ελλάδα
Δύο μεγάλες συγκεντρώσεις υπέρ του "ναι" και "όχι" στην Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που είχε λάβει η Ελληνική Αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν δύο μεγάλες συγκεντρώσεις το βράδυ της Παρασκευής 3 Ιουλίου, τόσο από διαδηλωτές υπέρ του "ναι" στο δημοψήφισμα στο Καλλιμάρμαρο όσο και οι διαδηλωτές υπέρ του "όχι" στο Σύνταγμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να δώσουν μαζικά το "παρών" στη συγκέντρωση υπέρ του "όχι", όπου ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας απηύθυνε χαιρετισμό.

Αλ. Τσίπρας: «Σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία»

«Σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία», επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συγκέντρωση υπέρ του "Όχι" στην πλατεία Συντάγματος. «Η Δημοκρατία είναι λύτρωση και διέξοδος και ό,τι και να ξημερώσει τη Δευτέρα, είμαστε όλοι νικητές», ανέφερε.

«Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει αυτό το πάθος, αυτή την αγωνία για ζωή, για ελπίδα, για αισιοδοξία. Σήμερα γιορτάζουμε για την τόλμη και αποφασιστικότητα να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας. Σήμερα γιορτάζουμε και τραγουδάμε για να ξεπεράσουμε το φόβο», τόνισε.

Εξέφρασε την άποψη ότι η «Ευρώπη δεν έχει καμία σχέση με εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Όλη η Ευρώπη έχει τα μάτια της στραμμένα πάνω στον ελληνικό λαό. Σήμερα όλος ο πλανήτης έχει στραμμένα τα μάτια του στην πλατεία Συντάγματος. Στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία δίνουμε μία ευκαιρία στη Δημοκρατία να επιστρέψει.

Οι υποστηρικτικές του "ναι" συγκεντρώθηκαν την ίδια ώρα στο Καλλιμάρμαρο με σύνθημα "Ενώνουμε τις φωνές μας, κρατάμε τη χώρα ζωντανή. Ναι στην Ελλάδα, Ναι στο Ευρώ".

Ν. Αλιάγας: «Η Ευρώπη είναι τρόπος σκέψης, είναι συνείδηση»

Μεταξύ άλλων, στη συγκέντρωση βρέθηκε ο Νίκος Αλιάγας, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να πουν το «ναι» στην Ευρώπη, τονίζοντας πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας σβήσει από το χάρτη.

Ο γνωστός παρουσιαστής της γαλλικής τηλεόρασης είπε πως η αξιοπρέπεια δεν ζητιανεύεται, αλλά «την αποκτάμε με σθένος, με υπευθυνότητα και αλήθεια», ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο ελληνική λέξη, αλλά «τρόπος σκέψης και συνείδηση».

Π. Δήμας: «Την Κυριακή ψηφίζουμε να μείνουμε Ευρώπη»

Το λόγο πήρε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και ο Ολυμπιονίκης και τέως βουλευτής Πύρρος Δήμας, ο οποίος είπε «ναι» στην Ευρώπη και «όχι» στην απομόνωση.

«"Ναι" στην Ευρώπη, "όχι" στην απομόνωση, "ναι" στο ευρώ για την Ελλάδα», είπε και πρόσθεσε: «Γιατί πρέπει να διαλέξω μεταξύ Ελλάδος και Ευρώπης; Θέλω και τα δύο. Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση και χρειάστηκε χρόνο και θυσίες να φτάσει εκεί. Ναι, η επόμενη ήμερα δε θα είναι εύκολη, όμως δε θα είναι τραγική. Ας μείνουμε στην Ευρώπη, όχι στην απομόνωση. Ψηφίζουμε την Κυριακή "ναι" στην Ευρώπη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News