default-image

Ερχεται η «νεκρανάσταση» των μαμούθ μέσω κλωνοποίησης

Ερχεται η «νεκρανάσταση» των μαμούθ μέσω κλωνοποίησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερευνητές του πανεπιστημίου του Σικάγου, έφεραν πιο κοντά την προοπτική κλωνοποίησης και «νεκρανάστασης» των Μαμούθ στο άμεσο μέλλον, αφού φαίνεται να ανακάλυψαν εκ νέου το γονιδίωμα τους.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μαμούθ είχε κάνει αρκετές εξελικτικές προσαρμογές στον οργανισμό του, για να αντέξει τις πολύ χαμηλές αρκτικές θερμοκρασίες (έως μείον 50 βαθμούς Κελσίου) στη διάρκεια της τελευταίας εποχής των πάγων και είχε μεταβάλει τον μεταβολισμό τους, ώστε να συσσωρεύει περισσότερο λίπος.

«Δεν θα περάσει πολύς καιρός που θα είμαστε τεχνικά σε θέση να προχωρήσουμε σε αναβίωση του μαμούθ, αλλά κατά πόσο θα έπρεπε να το κάνουμε, αυτό είναι άλλο θέμα. Δεν νομίζω ότι θα έπρεπε», δήλωσε ο επίκουρος καθηγητής γενετικής Βίνσεντ Λιντς.

Να σημειωθεί ότι τα περισσότερα μαμούθ, που ζούσαν στις στέπες της Βόρειας Ασίας, Βόρειας Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής, εξαφανίστηκαν όταν έλιωσαν οι πάγοι πριν περίπου 10.000 χρόνια, ενώ λίγα επιβίωσαν στην απομονωμένη νήσο Βράγκελ της Σιβηρίας.

Πηγή: topnews.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News