default-image

Σόιμπλε: Πολύ δύσκολες οι συνομιλίες μετά το δημοψήφισμα

Οικονομία
Σόιμπλε: Πολύ δύσκολες οι συνομιλίες μετά το δημοψήφισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απορρίπτοντας τις δηλώσεις της ελληνικής πλευράς, περί σύντομης επίτευξης συμφωνίας, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δηλώνει ότι οι συνομιλίες μετά το δημοψήφισμα θα είναι δύσκολες και ότι η όποια νέα συμφωνία για βοήθεια θα χρειαστεί χρόνο και απαιτεί «νέα βάση».

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild, υποστηρίζει επίσης ότι η κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες εβδομάδες και επαναλαμβάνει την ανάγκη για εφαρμογή μεταρρυθμίσεων από την χώρα μας προκειμένου να υπάρξει νέα βοήθεια.

«Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις. Αλλά το ξέρω ήδη από τώρα: Αυτές θα είναι πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις», είπε ο γερμανός υπουργός, τονίζοντας ότι η διαδικασία «θα πάρει κάποιο χρόνο».

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με το ethnos.gr, υπενθύμισε ότι το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας έληξε και οι νέες διαπραγματεύσεις για τη χορήγηση χρηματοδοτικής στήριξης θα λάβουν χώρα σε μια «εντελώς νέα βάση και σε ένα πλαίσιο που έχει επιδεινωθεί. Αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο», ακόμη και στην περίπτωση που επικρατήσει το "ναι" στο δημοψήφισμα.

«Εάν υποβληθεί ένα τέτοιο αίτημα, οι υπουργοί Οικονομικών (σ.σ. της ευρωζώνης) θα το εξετάσουν και, εάν εκπληρώνονται ορισμένοι όροι, το Eurogroup θα εκφραστεί υπέρ (της διεξαγωγής) νέων διαπραγματεύσεων», συνέχισε ο Σόιμπλε.

Στη Γερμανία η Bundestag, η οποία διακόπτει σήμερα τις εργασίες για τις θερινές διακοπές, πρέπει να συγκληθεί για να δώσει την εντολή στην κυβέρνηση να διαπραγματευθεί.

Εάν υπάρξει ζήτημα χορήγησης νέας βοήθειας, αυτό δεν μπορεί παρά να εγκριθεί παρά μόνο «βάσει μιας ξεκάθαρης αρχής: υποστήριξη με αντίτιμο αληθινά ανταλλάγματα, δηλαδή μεταρρυθμίσεις», επέμεινε ο Σόιμπλε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News