Ειδήσεις

ΕΚΤ: Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τον ELA σε περίπτωση "όχι"

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν η ΕΚΤ θα αυξήσει το όριο του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, σε περίπτωση που επικρατήσει το "Όχι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters, ο κ. Βιτορ Κονστάνσιο έδωσε συνέντευξη Τύπου μετά από ομιλία του σε οικονομικό συνέδριο. Ερωτηθείς σχετικά με το κατά πόσον η ΕΚΤ προτίθεται να παράσχει επείγουσα βοήθεια προς τις ελληνικές τράπεζες, μετά από ομιλία του σε οικονομικό συνέδριο, ο κ. Βίτορ Κονστάνσιο δήλωσε:

«Δεν μπορώ να γνωρίζω εκ των προτέρων την απάντηση σε αυτή την ερώτηση. Είναι μία απόφαση η οποία πρέπει να ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πρέπει να περιμένουμε και να δούμε τον τρόπο με τον οποίο το Συμβούλιο θα αναλύσει την κατάσταση...».

«Εάν το αποτέλεσμα είναι "όχι", τότε θα είναι πιο δύσκολο να επιτευχθεί μία τέτοια συμφωνία», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης, προσθέτοντας ότι αυτό θα είχε συνέπειες για την ανάλυση και τις αποφάσεις της ΕΚΤ. «Εάν το αποτέλεσμα είναι "ναι", τότε θα είναι το αντίθετο: Φαίνεται ότι θα είναι ευκολότερο να επιτευχθεί μία συμφωνία», πρόσθεσε.

Σχόλια