Ειδήσεις

Παγκόσμιο ρεκόρ πτήσης από το Solar Impulse 2

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την μεγαλύτερη πτήση σε διάρκεια πραγματοποιήθηκε από το ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse 2, έχοντας συμπληρώσει 76 ώρες στον αέρα.

Το Solar Impulse 2, που απογειώθηκε από την Ιαπωνία, τη Δευτέρα στο έβδομο σκέλος του ταξιδιού του, κατέρριψε το φράγμα των 76 ωρών ατομικής πτήσης διασχίζοντας τον Ειρηνικό

Το συγκεκριμένο αεροπλάνο, που έχει άνοιγμα φτερό μεγαλύτερο από ένα τζάμπο τζετ, αναμένεται να προσγειωθεί στη Χαβάη σήμερα.

Έπειτα από ένα μήνα αναμονής σε υπόστεγο, ειδικά κατασκευασμένο στην Ιαπωνία, πραγματοποιείται το πιο φιλόδοξο σκέλος του αεροσκάφους πετώντας πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό.

Οι χειριστές, Αντρέ Μπόρσμπεργκ και ο Μπέρναρντ Πικάρ ξεκίνησαν το ταξίδι των 35.000 χιλιομέτρων σε όλο τον κόσμο από το Αμπου Ντάμπι στις 9 Μαρτίου.

Από την αναχώρησή του από το Άμπου Ντάμπι, το Solar Impulse 2 έχει πετάξει από επτά πόδια, προσπαθώντας να γίνει το πρώτο μονοθέσιο αεροπλάνο επανδρωμένο ηλιακό αεροπλάνο, που θα πετάξει σε όλο τον κόσμο.

17.248 ηλιακοί συλλέκτες, που βρίσκονται στα φτερά, τροφοδοτούν το αεροπλάνο, δημιουργώντας αισιοδοξία στους χειριστές του ότι μπορούν να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ μεγαλύτερης πτήσης, που θα έχει εκτελέσει ποτέ αεροσκάφος τροφοδοτούμενο από ηλιακή ενέργεια.

Σχόλια