default-image

Σ. Χριστακόπουλος: "Τώρα τα πάντα κρίνονται τη Δευτέρα"

Κρήτη
Σ. Χριστακόπουλος: "Τώρα τα πάντα κρίνονται τη Δευτέρα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τώρα τα πάντα κρίνονται την ερχόμενη Δευτέρα, αν κάτι δεν αλλάξει δραματικά. Η προκήρυξη του δημοψηφίσματος βρήκε τη χώρα σε δεινή θέση και αξιοποιήθηκε στο έπακρο από τους δανειστές», είπε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο διευθυντής Σύνταξης στο "Ποντίκι" Σταύρος Χριστακόπουλος.

«Εξαρχής ένας από τους πολιτικούς στόχους τους ήταν να ακυρώσουν το κυβερνητικό επιχείρημα περί νωπής λαϊκής εντολής και ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου, αλλά και να εξασθενίσουν στο μέγιστο βαθμό τη λαϊκή στήριξη που εξακολουθούσε να έχει η κυβέρνηση σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις», πρόσθεσε ο κ.. Χριστακόπουλος.

«Το προγραμματισμένο για την Κυριακή δημοψήφισμα επί της πρότασης των δανειστών, το οποίο έχει οργανώσει η κυβέρνηση, εφόσον δεν αλλάξουν δραματικά τα μέχρι σήμερα δεδομένα, θα διεξαχθεί υπό το αφόρητο βάρος του οικονομικού στραγγαλισμού της χώρας», υποστήριξε.

Σε όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης ήταν πολλές οι πληροφορίες, από ανεξάρτητες πηγές ότι η κύρια επιδίωξη του μπλοκ των δανειστών ήταν η εξώθησή της στο ακρότατο όριο, στο σημείο δηλαδή στο οποίο η κυβέρνηση Τσίπρα θα αναγκαζόταν, υπό το φόβο της ασφυξίας και της κατάρρευσης, να αποδεχθεί χωρίς εκπτώσεις τις απαιτήσεις των δανειστών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News