default-image

Ν. Ξυδάκης: "Πρέπει να δώσουμε ανάσα προοπτικής στη χώρα"

Κρήτη
Ν. Ξυδάκης: "Πρέπει να δώσουμε ανάσα προοπτικής στη χώρα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Εδώ και μερικά χρόνια το μέλλον της χώρας υποθηκεύτηκε. Τα μέτρα θα είναι σκληρά και με το «ναι» και με το «όχι». Για τα επόμενα πέντε, δέκα, δεκαπέντε χρόνια η χώρα θα είναι αλυσοδεμένη αλλά πρέπει να δώσουμε ανάσα προοπτικής στους νέους ανθρώπους», είπε στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.

«Η επιλογή του «όχι» σημαίνει ότι στέλνουμε μήνυμα αξιοπρέπειας για μία ισότιμη αντιμετώπιση της Ελλάδας από τους εταίρους μας. Η έκθεση του ΔΝΤ τρεις μέρες προ του δημοψηφίσματος αποδεικνύει πόσο δίκιο είχαμε όταν λέγαμε πως το χρέος δεν είναι βιώσιμο», υπογράμμισε ο υπουργός.

«Τη συμφωνία την ήθελε η κυβέρνηση και έκανε επώδυνες υποχωρήσεις. Δυστυχώς όμως οι εταίροι μας οδήγησαν τα πράγματα σε αδιέξοδο επί σκοπού. Αν οι πολίτες επιλέξουν το «όχι» που τους προτείνουμε, συμφωνία μπορεί να γίνει σε 48 ώρες, αλλιώς οι εταίροι θα έχουν επιλέξει να σκοτώσουν εν ψυχρώ ένα ολόκληρο λαό».

Σε περίπτωση που επικρατήσει το «ναι», όπως είπε ο κ. Ξυδάκης, περιμένει πολιτικές εξελίξεις, ενώ πρόσθεσε ότι σε αυτή τη στιγμή δε μιλάμε για νικητές και ηττημένους καθώς πρέπει να διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιβίωσή μας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News