default-image

Συγκέντρωση υπέρ του "όχι" στο Ρέθυμνο

Κρήτη
Συγκέντρωση υπέρ του "όχι" στο Ρέθυμνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 και ώρα 8:30, στην Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων στο Ρέθυμνο, πραγματοποιείται η κεντρική συγκέντρωση για το μεγάλο "Όχι" του Ρεθεμνιώτικου λαού στους εκβιασμούς των δανειστών, με ομιλητή τον Αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

«Οι κυρίαρχοι οικονομικοί και πολιτικοί κύκλοι της Ευρώπης, αρνήθηκαν όλες τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Παρά τις ειλικρινείς προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, σε κάθε κρίσιμη στιγμή τορπίλισαν κάθε πιθανή συμφωνία. Θέλουν την επιστροφή των πολιτικών δυνάμεων που τα τελευταία πέντε χρόνια έλεγαν ΝΑΙ σε όλα. Όλων εκείνων που βύθισαν τη χώρα στη βαθειά ύφεση και την υπερχρέωση. Τελευταίο τους όπλο αποτελεί ο ωμός οικονομικός εκβιασμός. Παραβιάζοντας κάθε κανόνα δημοκρατίας, το Eurogroup αρνήθηκε την ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να κλείσει τις ελληνικές τράπεζες, αρνούμενη την αύξηση της εγγύησης της ρευστότητας τους.

Η Λαγκάρντ, ο Σόιμπλε και η παρέα τους, χέρι-χέρι με τους εγχώριους υποστηρικτές τους παίζουν το τελευταίο τους χαρτί. Θέλουν να πάρουν άμεσα τη ρεβάνς για την ήττα τους στις πρόσφατες εκλογές. Με το φόβο προσπαθούν να κάμψουν το φρόνημα και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού. Με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο υπερασπίζονται με θέρμη τις πολιτικές της λιτότητας και της εξαθλίωσης. Μας καλούν να γίνουμε λαός εθελόδουλων, αγνοώντας την ελληνική ιστορία και τους αγώνες του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News