default-image

"Ραγδαία Επιδείνωση της κατάστασης στην αγορά"

Κρήτη
"Ραγδαία Επιδείνωση της κατάστασης στην αγορά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Λασιθίου συνεδρίασε την 1η Ιουλίου εκτάκτως με αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες εξελίξεις στην ελληνική αγορά λόγω της αδυναμίας επίτευξης συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους και πιστωτές.

Κοινή διαπίστωση του Συμβουλίου είναι ότι με την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να προχωρήσει η χώρα σε δημοψήφισμα, που είχε και ως αποτέλεσμα την τραπεζική αργία και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στις τραπεζικές συναλλαγές, η κατάσταση στην αγορά έχει επιδεινωθεί ραγδαία.

Ελπίδα όλου του επιχειρηματικού κόσμου είναι, έστω και τώρα, να καταστεί δυνατή η σύναψη μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας με τους ευρωπαϊκούς εταίρους με αναπτυξιακή προοπτική που θα περιλαμβάνει και δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους, έτσι ώστε να καταστεί δυνατή το ταχύτερο δυνατόν η επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απασχολούν την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα σήμερα είναι παντελώς εγκλωβισμένες. Χωρίς ουσιαστικές πρωτοβουλίες που θα συντείνουν στη επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος, στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα οδηγηθούν σε διακοπή των εργασιών τους, πράγμα που σημαίνει και απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Το ΔΣ του Επιμελητηρίου Λασιθίου καλεί την κυβέρνηση να προβεί σε όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, προκειμένου να διασφαλιστεί η παραμονή της Ελλάδας στον εσωτερικό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, ώστε να αποφευχθούν όλες οι καταστροφικές συνέπειες και να μην οδηγηθεί η κοινωνία αλλά και η χώρα ολόκληρη σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις», τονίζεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος Θωμάς Χαριτάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News