Ειδήσεις

Σουλτς: "Στο απόλυτο μηδέν η εμπιστοσύνη μου προς την Ελλάδα"

«Στο απόλυτο μηδέν έχει φτάσει πλέον η εμπιστοσύνη μου σε ό,τι αφορά τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να διαπραγματευτεί», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.   

Ο κ. Σουλτς παράλληλα, εκτίμησε ότι «θα καταστεί επιτακτική ανάγκη η διεξαγωγή νέων εκλογών εάν ο ελληνικός λαός ψηφίσει υπέρ του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και επομένως υπέρ της παραμονής στην Ευρωζώνη και ο κ. Τσίπρας, κατά λογική συνέπεια, παραιτηθεί».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για να εξασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους την περίοδο ως τις εκλογές πρέπει να διοριστεί «μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε».

Ο κ. Σουλτς συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι «αν αυτή η μεταβατική κυβέρνηση καταλήξει σε μια λογική συμφωνία με τους πιστωτές, τότε θα πρόκειται για το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ», ενώ συμπλήρωσε πως «έπειτα από αυτό, η Ελλάδα θα έχει ξανά μια πιθανότητα».

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγόρησε για ανευθυνότητα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι είναι «απρόβλεπτος και χειραγωγεί τον κόσμο στην Ελλάδα» και ότι δείχνει έναν «σχεδόν δημαγωγικό χαρακτήρα».

Σχόλια