Ειδήσεις

Η Μόσχα καλεί την Ε.Ε. να σεβαστεί την απόφαση των Ελλήνων

Να σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της Κυριακής κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση η Μόσχα, μέσω του μόνιμου αντιπροσώπου της στην Ε.Ε. Βλαντίμιρ Τσιζόφ.

«Όλοι κατανοούν με κάποιο τρόπο ότι να τάσσονται κατά του δημοψηφίσματος, δεν ταιριάζει σε δημοκρατικά κράτη, γι' αυτό και μετά την πρώτη αντίδραση, την τόσο αυθόρμητη, ότι το δημοψήφισμα δε θα έχει νομική ισχύ, ακολουθούν πιο ισορροπημένες δηλώσεις ότι η Ε.Ε. θα σεβαστεί κάθε επιλογή του ελληνικού λαού», είπε ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης.

«Πάντως αυτό δεν εμποδίζει ορισμένους πολιτικούς παράγοντες στην Ε.Ε. να εμπλέκονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας ανοιχτά και απροκάλυπτα, επιδιδόμενοι σε προπαγάνδα υπέρ της θετικής απάντησης στο δημοψήφισμα ως προς το ζήτημα αποδοχής των απαιτήσεων των δανειστών», πρόσθεσε ο κ. Τσιζόφ.

Κατά το Ρώσο αξιωματούχο δεν απειλείται έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς η Ε.Ε. δεν είναι έτοιμη για κάτι τέτοιο.

«Κατά πρώτον τέτοια διαδικασία, τέτοια προοπτική ποτέ δεν είχε διαμορφωθεί στην Ε.Ε. και κατά δεύτερον, το γεγονός αυτό θα συνιστούσε προηγούμενο για άλλες χώρες, τη στιγμή που δεν είναι μόνο η Ελλάδα, που αντιμετωπίζει χρηματοπιστωτικά προβλήματα στη σημερινή Ε.Ε.», ανέφερε ο κ. Τσιζόφ στο δίκτυο «Ρωσία-24».

Σχόλια