default-image

Μήνυμα Κ. Δερμιτζάκη για το δημοψήφισμα της Κυριακής

Κρήτη
Μήνυμα Κ. Δερμιτζάκη για το δημοψήφισμα της Κυριακής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για «επιχείρηση κατατρομοκράτησης και παραπληροφόρησης του λαού από ντόπια και ξένα συμφέροντα» κάνει λόγο σε μήνυμά του ο Κωστής Δερμιτζάκης.

Ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ καλεί το λασιθιώτικο λαό να ψηφίσει «όχι» με αποφασιστικότητα αψηφώντας όσα ακούγονται, καθώς, όπως λέει, «σε καμιά περίπτωση» δεν τίθεται θέμα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

Από την άλλη, «ένα ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει πλήρη υποταγή, συνέχιση των μνημονίων, νέα βάρβαρα μέτρα καταδυνάστευσης του λαού», υποστηρίζει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρο το μήνυμα του Λασιθιώτη βουλευτή:

«Λασιθιώτες και Λασιθιώτισσες,

Την Κυριακή με αποφασιστικότητα σας καλώ να ψηφίσουμε ΟΧΙ.

Να αντισταθούμε με περηφάνια στην επιχείρηση κατατρομοκράτησης, εκφοβισμού και παραπληροφόρησης  του λαού μας που επιχειρείται  αυτές τις ημέρες από ξένα και ντόπια συμφέροντα σε αγαστή συνεργασία με τα παπαγαλάκια και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης.

Η προσπάθειά τους εστιάζεται πλέον σε ένα και μοναδικό σκοπό. Να ανατρέψουν την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας του Αλέξη Τσίπρα, γιατί τους ενοχλεί η παρουσία της, γιατί νιώθουν να απειλείται η απίστευτη ασυλία που απολάμβαναν τόσα χρόνια. Να ανατρέψουν την κυβέρνηση γιατί αντιστέκεται περήφανα προασπίζοντας τα συμφέροντα του λαού γιατί δεν υποτάσσεται στις εντολές τους.

Παραπληροφορούν αλλάζοντας το ερώτημα του δημοψηφίσματος λέγοντας ότι είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη και στο ευρώ παρ' όλες τις απόλυτες διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ότι σε καμιά περίπτωση δεν τίθεται θέμα εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

Ένα ΝΑΙ στην πρόταση των δανειστών σημαίνει πλήρη υποταγή, συνέχιση των μνημονίων, νέα βάρβαρα μέτρα καταδυνάστευσης του λαού. Δεν τους έφτασαν τα 5 χρόνια που μας έφεραν στην καταστροφή και στην ανθρωπιστική κρίση.

Δείτε τι έγινε στην περιοχή μας. Ρήμαξαν τα νοσοκομεία, διέλυσαν τις υπηρεσίες, ερήμωσαν το νομό. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των μνημονιακών νόμων που ψήφισαν .

Ένα ηχηρό ΟΧΙ ενισχύει τη δυναμική της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση, δίνει ελπίδα και προοπτική.

Ήδη μόνο με την αναγγελία του δημοψηφίσματος δέχτηκαν να μειωθεί από το 23% στο 13% ο ΦΠΑ στον τουρισμό και να μην καταργηθεί άμεσα το ΕΚΑΣ.

Αν έχουμε ένα δυνατό όχι, θα έχουμε δυνατότητα να πάμε σε μια καλύτερη συμφωνία.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν δυσκολίες που προέκυψαν από το κλείσιμο των τραπεζών μετά την απαράδεκτη στάση Eurogroup να μην παραταθεί για λίγες ημέρες το πρόγραμμα ώστε να εξασφαλιστεί η ρευστότητα. Δεν υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα στα ιστορικά χρονικά να διεξαχθεί ένα δημοψήφισμα με κλειστές τράπεζες σε κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας.

Δε θα υποκύψουμε.

Έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία του λαού μας, στο μέλλον των επόμενων γενεών, για να μπορούμε να κοιτάξουμε τα παιδιά μας στα μάτια, να στείλουμε ένα δυνατό, αποφασιστικό ΟΧΙ.

Προσπαθούν να σκοτώσουν την Ελπίδα.

Προσπαθούν να ανατρέψουν μια κυβέρνηση γιατί δημιούργησε ελπίδα και προοπτική.

Δε θα το επιτρέψουμε.

Κωστής Δερμιτζάκης, βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News