Ειδήσεις

Ντάισελμπλουμ: Το "όχι" θα φέρει πρόβλημα για την Ελλάδα

Ένα ενδεχόμενο «όχι» θα φέρει την Ελλάδα και την Ευρώπη σε πολύ δύσκολη θέση, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ για το δημοψήφισμα την Κυριακή στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, μιλώντας στο κοινοβούλιο, διευκρίνισε ότι αν ελληνικός λαός ψηφίσει "όχι" τότε Ελλάδα και Ευρώπη θα έρθουν σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ αν η απάντηση στο δημοψήφισμα είναι "ναι" τότε αυτόματα θα προσφερθούν οι καλύτερες προοπτικές για την επανέναρξη των συνομιλιών ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους εταίρους.

Η δήλωση αυτή του κ. Ντάισελμπλουμ απαντάει ουσιαστικά στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί μετά το «όχι».

Ο Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε ότι οι διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης είναι δύσκολο να «γεφυρωθούν», ενώ κατέστησε σαφές ότι η εμπιστοσύνη των πιστωτών στην ελληνική κυβέρνηση έχει χαθεί. Το τραπεζικό σύστημα είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, υποστήριξε, ακόμα, ο επικεφαλής του Eurogroup.

Σχόλια