Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: "Να σταματήσουν οι εκβιασμοί εργαζομένων"

Μεθοδεύσεις με τις οποίες παρεμποδίζεται η ελεύθερη βούληση του λαού σχετικά με το δημοψήφισμα της Κυριακής καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου.

Σε ανακοίνωσή του καλεί όσους προβαίνουν σε τέτοιου είδους πρακτικές «να επανέλθουν στη νομιμότητα», ώστε με ηρεμία και ανεμπόδιστο φρόνημα κάθε πολίτης να εκφραστεί αυτή την Κυριακή κυρίαρχα, «διαφορετικά», όπως προσθέτει, «θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις πολιτικές και ενδεχόμενα ποινικές τους ευθύνες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Παρά τη χθεσινή μας παρέμβαση και σήμερα συνεχίζεται το φαινόμενο κατατρομοκράτησης και εκβιασμού εργαζομένων σε όλο το νομό, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να εξαναγκαστούν να ψηφίσουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

Η ελεύθερη βούληση και η έκφρασή της αποτελεί συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών. Όποιος παρεμποδίζει τη γνήσια έκφραση της λαϊκής βούλησης και επιχειρεί να παρέμβει στο αποτέλεσμα της Κυριακής με τέτοιες μεθοδεύσεις ρέπει προς αντιδημοκρατικές μεθόδους που συνιστούν παράλληλα και ποινικά ελεγχόμενες πράξεις.

Καλούμε όλες και όλους, που προβαίνουν σε αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις, σε όποια θέση και αν βρίσκονται, να επανέλθουν στη νομιμότητα και τη δημοκρατική τάξη, να παραμείνουν προσηλωμένοι αποκλειστικά στα καθήκοντά τους, ώστε με ηρεμία, ομοψυχία και ανεμπόδιστο φρόνημα κάθε πολίτης να εκφραστεί αυτή την Κυριακή κυρίαρχα, διαφορετικά θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις πολιτικές και ενδεχόμενα ποινικές τους ευθύνες».

Σχόλια