default-image

Εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής της Ε. Παγκανίνι στον Άγ. Νικόλαο

Πολιτισμός
Εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής της Ε. Παγκανίνι στον Άγ. Νικόλαο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015 και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγίου Νικολάου τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο "Καθρέφτες ψυχής" της Ιταλίδας ζωγράφου Έμμας Παγκανίνι, αποφοίτου της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, που επί επτά χρόνια ζει και εργάζεται στην Αγιά Φωτιά της Σητείας.

Η Έμμα Παγκανίνι κατάγεται από τη Γένοβα της Ιταλίας, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στη Φλωρεντία σύνθεση και ανατομία με τον καθηγητή Πάολο Λάουρι καθώς και τεχνική και χρώμα με τον Νατζαρένο Μαλνικόνι.

Η ζωή της είναι αφιερωμένη στη ζωγραφική, στη μελέτη και τον πειραματισμό. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός γιου. Τα τελευταία έξι χρόνια ζει μόνιμα στη Σητεία με το σύζυγό της, εγκλιματισμένη στο περιβάλλον, στα ήθη και στις παραδόσεις του τόπου, πράγμα το οποίο διαπιστώνεται και στα έργα της.

«Οι βουνοκορφές της Κρήτης ενώθηκαν με το μπλε της θάλασσας και η ψυχή με τη δύναμη της Τέχνης καθρέφτισε τους θησαυρούς της στα έργα της Έμμας».

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί έως την Τρίτη 14 Ιουλίου 2015 και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 17:00 έως τις 22:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων με ελεύθερη πάντα είσοδο στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Αγίου Νικολάου.

Οι εκδηλώσεις αυτές είναι:

- Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, ώρα 20:00 - Βραδιά τέχνης και μουσικής

"Αιώνια Τέχνη και Τεχνική" - Έκθεση ψηφιδωτών της Maria Grazia Pasqualini

- Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015, ώρα 20.00 - Βραδιά ποίησης και μουσικής

Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής "Μαίανδρος ο 'Έρωτας" της ποιήτριας και συγγραφέως με καταγωγή από τη Σητεία 'Άννας Τακάκη-Μαρκάκη. Σκίτσα της 'Εμμα Παγκανίνι, από τον "Κύκλο γυμνών", περιλαμβάνονται στην ποιητική συλλογή.

- Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015, ώρα 20:00 - Βραδιά εικαστικού κοσμήματος

"Πλάθοντας σκιές" - Έκθεση κοσμημάτων της Μαρίας Κοντογιωργάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News