default-image

Περιφέρεια-φορείς ζητούν να βρεθεί λύση με Ε.Ε. και Θεσμούς

Κρήτη
Περιφέρεια-φορείς ζητούν να βρεθεί λύση με Ε.Ε. και Θεσμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σύσταση και λειτουργία μιας "ομάδας διαχείρισης κρίσεων" με εκπροσώπους από τις παραγωγικές τάξεις και τον τουρισμό του νησιού προχωρά η Περιφέρεια Κρήτης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα προκύπτουν από την διαμορφωθείσα κατάσταση με το κλειστό τραπεζικό σύστημα, και τις συνέπειες από την μη επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στη χώρας μας την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης σε Παγκρήτια σύσκεψη που συγκάλεσε με την συμμετοχή όλων των φορέων του τουρισμού, των παραγωγικών τάξεων, της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου-αγοράς. Οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν με δραματικό ύφος στα πρώτα σοβαρά προβλήματα που καταγράφονται στην οικονομία του τόπου, στον τουρισμό, από την υπάρχουσα κατάσταση ζητώντας να βρεθεί το συντομότερο λύση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς, προκειμένου οι συνέπειες να μην γίνουν εντονότερες και πιθανά ανεξέλεγκτες.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του επεσήμανε: «Στη σημερινή σύσκεψη με τους φορείς της Κρήτης τομείς του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας, του εμπορίου, της αγοράς ευρύτερα καταγράφουμε τα προβλήματα που προκύπτουν από την υπάρχουσα κατάσταση. Προσπαθούμε να επιλύσουμε όσα μπορούμε, υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τους εκπροσώπους των φορέων και των παραγωγικών τάξεων. Μάλιστα  αναμένεται να συσταθεί μια μικρή ομάδα κρίσεων για την επίλυση των προβλημάτων. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία της χώρα μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους θεσμούς, γιατί ήδη η εικόνα στην οικονομία του νησιού, στον τουρισμό είναι αρνητική».  

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες, και ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, οι οποίοι στις τοποθετήσεις τους εξέφρασαν τις ίδιες απόψεις τόσο με τον Περιφερειάρχη όσο και με τους εκπροσώπους του τουρισμού και της αγοράς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News