Ειδήσεις

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής του 54χρονου γυμναστή

Απορρίφθηκε σήμερα 1 Ιουλίου η αίτηση αποφυλάκισης που είχε υποβάλει, προ ημερών, ο 54χρονος Λασιθιώτης γυμναστής, ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες είχε καταδικαστεί σε πολυετή ποινή κάθειρξης για το βιασμό μιας 13χρονης αθλήτριας, πριν από περίπου 14 χρόνια, στην Ιεράπετρα.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο, δεν έκανε δεκτό το αίτημα του 54χρονου για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του, κάτι που σημαίνει ότι παραμένει στη φυλακή.

Σημειώνεται ότι ο γυμναστής επικαλέστηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου προβλήματα υγείας, καθώς φέρεται να πάσχει από τη νόσο των δυτών. Επίσης ισχυρίστηκε ότι η κράτησή του, εκτός από το ότι επιβαρύνει την υγεία του, δημιουργεί προβλήματα και στην οικογένειά του, καθώς είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών - τα τρία εκ των οποίων είναι ανήλικα - ενώ έχει και δύο υπερήλικες γονείς.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 54χρονος είχε κριθεί ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου για την πράξη του βιασμού κατ' εξακολούθηση και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 12 ετών, με την έφεσή του να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Αξίζει, τέλος, να τονιστεί ότι από την εκδίκαση της υπόθεσης δεν έχει περάσει ούτε ένας μήνας, καθώς η απόφαση του Δικαστηρίου εκδόθηκε πριν από περίπου τρεις εβδομάδες.

Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια