default-image

Ρωμαϊκή προτομή στα χέρια αρχαιοκάπηλου

Κρήτη
Ρωμαϊκή προτομή στα χέρια αρχαιοκάπηλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπροστά σε μια μαρμάρινη προτομή της ρωμαϊκής περιόδου βρέθηκαν έκπληκτοι αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου στη διάρκεια εφόδου στο σπίτι 25χρονου, ο οποίος είχε κριθεί ύποπτος για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.

Ο νεαρός αρχαιοκάπηλος συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης σε περιοχή του δήμου Ηρακλείου, μετά την αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρωθεί από αστυνομικούς της υπηρεσία. Προηγήθηκε έφοδος στην οικία του και σε ένα αγροτεμάχιο, ενώ ερευνήθηκε και το φορτηγάκι που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος για τις μετακινήσεις του.

Στη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν, εκτός από τη μαρμάρινη προτομή, η οποία χρονολογείται στους ρωμαϊκούς χρόνους, πέντε δενδρύλλια κάνναβης τα οποία καλλιεργούντο επιμελώς μέσα σε γλάστρες και ακόμη ένα κυνηγετικό όπλο και φυσίγγια.

Σύμφωνα με πρώτη εκτίμηση αρμόδιου αρχαιολόγου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, πρόκειται για μαρμάρινη προτομή ανδρός, η οποία χρονολογείται στους ρωμαϊκούς χρόνους και εμπίπτει στις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των Αρχαιοτήτων και της εν γένει πολιτιστικής κληρονομιάς. Ήδη αποδόθηκε στην αρμόδια Υπηρεσία Αρχαιοτήτων.

Ο 25χρονος συνελήφθη κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, της Νομοθεσίας περί όπλων, και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News