Ειδήσεις

Τσίπρας: Επανερχόμαστε στις διαπραγματεύσεις από Δευτέρα

Την πεποίθησή του ότι η χώρα θα ξεπεράσει το σκόπελο και τις δυσκολίες και θα παραμείνει στην Ευρωζώνη εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο αποψινό διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι σταθερή πρόθεση της κυβέρνησης είναι η συμφωνία με τους εταίρους και πρόσθεσε «μετά την απόφαση για δημοψήφισμα έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις από αυτές που είχαμε. Αν υπάρξει θετική κατάληξη στο Eurogroup θα ανταποκριθούμε άμεσα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Επίσης προσέθεσε πως «η ελληνική κυβέρνηση θα είναι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και τη Δευτέρα με καλύτερους όρους».

Έφερε το παράδειγμα της Γαλλίας και της Ιρλανδίας που έκαναν επίσης δημοψηφίσματα, αλλά σημείωσε πως στην περίπτωση της Ελλάδας υπάρχουν άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.

Κατηγόρησε τους Θεσμούς πως έκλεισαν τις τράπεζες, επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει λόγο στο λαό μέσω ενός δημοψηφίσματος, ενώ έκανε λόγο για εικόνες ντροπής από τις ουρές στα ΑΤΜ. Ευχαρίστησε τους Έλληνες για την ψυχραιμία τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία που επιδεικνύετε».

Το όχι στο δημοψήφισμα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, δε σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη και σημαίνει ισχυρή πίεση προς τους δανειστές για μία καλύτερη συμφωνία με λύση στο θέμα του χρέους.

«Οι μισθοί και οι συντάξεις δε θα χαθούν. Οι καταθέσεις των πολιτών που επέλεξαν να μη φυγαδεύσουν τα χρήματά τους δε θα χαθούν», προσέθεσε, προσπαθώντας να καθησυχάσει τους πολίτες που βλέπουν κλειστές τις τράπεζες και αναρωτιούνται τι θα γίνει στη συνέχεια.

Σχετικά με την παραμονή της χώρας στο ευρώ για το δημοψήφισμα δήλωσε πως ο ίδιος δεν έχει κανένα κρυφό σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή και έκανε λόγο για «ψέματα».

Τέλος, κάλεσε το λαό της χώρας να ψηφίσει "όχι" στο κυριακάτικο δημοψήφισμα, προκειμένου να εξασφαλίσει καλύτερους όρους για την Ελλάδα του μέλλοντος.

Σχόλια