default-image

Το "Ρέθυμνο: Αλληλεγγύη-Ανατροπή" λέει όχι την 5η Ιούλη

Κρήτη
Το "Ρέθυμνο: Αλληλεγγύη-Ανατροπή" λέει όχι την 5η Ιούλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πουν «ένα όχι αξιοπρέπειας απέναντι στον κυνισμό, τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα των ισχυρών της Ευρώπης» καλούν τους πολίτες του Ρεθύμνου τα μέλη της δημοτικής παράταξης "Ρέθυμνο: Αλληλεγγύη-Ανατροπή" με επικεφαλής τον Μιχάλη Ανδρουλάκη.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, η δημοτική κίνηση "Ρέθυμνο: Αλληλεγγύη-Ανατροπή" θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με πολίτες, συλλογικότητες, οργανώσεις, φορείς και κόμματα, σε κάθε γειτονιά του Ρεθύμνου, όπου θα δώσει «τη μάχη για το όχι της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, κρατώντας ζωντανή την ελπίδα για τα παιδιά και τους λαούς της Ευρώπης».

Στην ανακοίνωση που εξεδόθη από το γραφείο Τύπου της δημοτικής κίνησης αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

«Την Κυριακή 5 Ιουλίου, ο ελληνικός λαός καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του, για την απόρριψη ή αποδοχή του τελεσιγράφου των δανειστών.

Οι πεντάμηνες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους λεγόμενους θεσμούς κατέρριψαν κάθε επιφύλαξη και αυταπάτη σχετικά με τους στόχους των δανειστών και των πολιτικών τους εκπροσώπων, που δεν είναι άλλος παρά η συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής, η αγνόηση της λαϊκής εντολής στις 25 του Γενάρη και η χρησιμοποίηση απειλών και εκβιασμών για να επιβάλλουν τις επιλογές τους.

Σε αυτή την ιστορική στιγμή, το δημοψήφισμα δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, δημιουργώντας οι ίδιοι το μέλλον τους, και ταυτόχρονα δίνοντας μια ευκαιρία στην Ευρώπη να αποκαταστήσει τις αξίες της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης.

Η εμμονή των δανειστών να ζητούν και νέα, ακόμη πιο βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα, αποδεικνύει ότι επιζητούν την πλήρη υποταγή και παράδοση της κυβέρνησης, τον εξευτελισμό του ελληνικού λαού. Κυρίως τους ενδιαφέρει να φανεί σ' όλους τους λαούς της Ευρώπης ότι η λιτότητα και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές αποτελούν μονόδρομο.

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου μάς δίνει τη δυνατότητα να πούμε ένα όχι αξιοπρέπειας, απέναντι στον κυνισμό, τους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα των ισχυρών της Ευρώπης.

Ένα όχι που θα τελειώνει μια και καλή με το φόβο και την τρομοκρατία, εδραιώνοντας τη λαϊκή κυριαρχία, και την ανάγκη ενός λαού να αποφασίζει για το μέλλον του, ανοίγοντας το δρόμο στη Δημοκρατία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, απέναντι στον αυταρχισμό και το μονόδρομο των αγορών.

Ένα όχι που θα υψώσει ένα τοίχος στη λιτότητα, την ύφεση και την απαξίωση του κοινωνικού κράτους, ανοίγοντας νέα μονοπάτια οικονομικής διαχείρισης, και παραγωγικού μετασχηματισμού,  όπου οι ανάγκες των φτωχών και ανίσχυρων θα είναι στο επίκεντρο.

Τις επόμενες μέρες, το "Ρέθυμνο: Αλληλεγγύη-Ανατροπή" θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή του αγώνα μαζί με χιλιάδες πολίτες, συλλογικότητες, οργανώσεις, φορείς και κόμματα, στο πλάι των λαών της Ευρώπης που μάχονται κατά της λιτότητας και των οικονομικών ελίτ, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, απέναντι στον πανικό και την τρομοκράτηση που οι ισχυροί της Ευρώπης, σε συνεργασία με την εγχώρια προπαγάνδα, θα προσπαθήσουν να καλλιεργήσουν.

Σε κάθε γειτονιά του Ρεθύμνου, με όλες μας τις δυνάμεις, θα δώσουμε τη μάχη για το όχι της Αξιοπρέπειας, της Αλληλεγγύης, της Δημοκρατίας, κρατώντας ζωντανή την Ελπίδα για τα παιδιά μας και τους λαούς της Ευρώπης.

Όχι στο φόβο.

Όχι στους εκβιασμούς.

Όχι στη λιτότητα.

Να ζήσουμε τη ζωή που μας αξίζει».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News