default-image

Κανονικά η διεξαγωγή της εκδήλωσης "Υγεία αλλιώς" το Σάββατο

Κρήτη
Κανονικά η διεξαγωγή της εκδήλωσης "Υγεία αλλιώς" το Σάββατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανονικά θα διεξαχθεί η εκδήλωση "Η Υγεία Αλλιώς: Από την απορρύθμιση στην αυτορρύθμιση" το Σάββατο 4 Ιουλίου - μία ημέρα πριν το δημοψήφισμα στο οποίο καλούνται να συμμετέχουν οι πολίτες - η οποία θα γίνει στο πάρκο Γεωργιάδη του Ηρακλείου με ώρα έναρξης στις 20:00.

Μάλιστα, οι διοργανωτές από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου με ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τους λόγους της απόφασης για τη μη αναβολή της εκδήλωσης.

«Λόγω της ρευστής κατάστασης με το δημοψήφισμα την Κυριακή 5 Ιουλίου και για πρακτικούς κυρίως λόγους», αναφέρουν στην ανακοίνωση, «αποφασίσαμε να αναβάλουμε τις περισσότερες από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μας. Η συζήτηση το Σάββατο 4 Ιουλίου, παρ' όλα αυτά, θα διεξαχθεί κανονικά.

Η μη αναβολή της συζήτησης το Σάββατο 4 Ιουλίου είναι μία συνειδητή επιλογή. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι, τόσο στην τωρινή συγκυρία όσο και στα τελευταία χρόνια της εντατικοποιημένης απορρύθμισης των ζωών μας, τα Κοινωνικά Ιατρεία Αλληλεγγύης έχουν αποτελέσει ένα Δίχτυ Κοινωνικής Ασφάλειας.

Το μόνο σε τέτοια ευρεία κλίμακα. Και αυτό είναι ένα γεγονός το οποίο δεν μπορεί να ιδιοποιηθεί καμία κυβέρνηση, κανένα κόμμα, κανένας επίσημος θεσμικός φορέας. Το ότι συνεχίζουμε να λειτουργούμε δεν έχει να κάνει με το ότι περιμένουμε να γίνουν τα πράγματα όπως ήταν πριν. Δεν έχουμε κάπου να επιστρέψουμε. Και αυτό είναι μία συνειδητή επιλογή. Σε οποιαδήποτε κατάσταση πολιτικής και κοινωνικής αστάθειας γνωρίζουμε ότι σήμερα έχουμε τις κοινωνικές σχέσεις και την εμπειρία να διατηρούμε έναν ενεργητικό ρόλο στις εξελίξεις.

Ευχαριστούμε όλους όσοι κινητοποιήθηκαν και με τόση προθυμία προσφέρθηκαν να συμμετέχουν».

Τοποθετήσεις στην εκδήλωση θα γίνουν από τους εξής: Αυτόνομη Δομή Υγείας Εξαρχείων, ΠΙΚΠΑ Πετραλώνων, Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Ρεθύμνου, Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Μάτσα, Marina Sitrin, George Caffentzis

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου | Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News