Ειδήσεις

Περιορίζουν το μάζεμα σκουπιδιών

Αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία καλούν τους δημότες τους να επιδείξουν οι δήμαρχοι Φαιστού Γεώργιος Αρμουτάκης, Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης, Αρχανών-Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης και Γόρτυνας Νίκος Σχοιναράκης.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, λόγω της δύσκολης συγκυρίας και των κρίσιμων στιγμών που βιώνει η χώρα, «ενέργειες πόλωσης και ακραίων καταστάσεων οδηγούν σε φαινόμενα διχασμού και αποπροσανατολισμού της κοινωνίας».

Επισημαίνουν, ωστόσο, πως τις επόμενες ημέρες, παρά τον περιορισμένο χρόνο και τις δυσκολίες, οι υπηρεσίες των Δήμων έχουν τεθεί σε ετοιμότητα προκειμένου να οργανώσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

«Διαβεβαιώνουμε τους δημότες ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών, δεδομένων των συνθηκών.

Λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από το προσωρινό κλείσιμο των τραπεζών και την αναστολή πληρωμών, είμαστε αναγκασμένοι να περιορίσουμε τις καθημερινές λειτουργίες μας, τόσο στην αποκομιδή των απορριμμάτων όσο και στην αποκατάσταση βλαβών στα δίκτυα της ύδρευσης (και αυτές στα πλαίσια του εφικτού)», αναφέρουν οι δήμαρχοι, ζητώντας παράλληλα την κατανόηση, τη στήριξη και τη συμμετοχή των δημοτών, ώστε να ξεπεραστούν από κοινού τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί.

Προετοιμασία υπό αντίξοες συνθήκες

Όπως ανέφερε μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, Ζαχαρίας Καλογεράκης, παρά τις πρωτόγνωρες καταστάσεις τις οποίες βιώνει η χώρα, οι Δήμοι της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και να διοργανώσουν το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Αναφερόμενος στις αντίξοες συνθήκες που καλούνται να ξεπεράσουν οι τοπικές δημοτικές Αρχές λόγω της τραπεζικής "αργίας", ο κ. Καλογεράκης έκανε λόγο για έλλειψη χρημάτων, αλλά κυρίως για έλλειψη καυσίμων.

«Οι υπάλληλοί μας κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Χρησιμοποιώντας και τα δικά τους οχήματα, πηγαίνουν από χωριό σε χωριό, προκειμένου να καθαρίσουν, να μεταφέρουν το εκλογικό υλικό και να προετοιμάσουν τους χώρους όπου θα λάβει χώρα το δημοψήφισμα», μας είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος, Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια