default-image

Δάσος χασίς στο Βελονάδο Ρεθύμνου

Κρήτη
Δάσος χασίς στο Βελονάδο Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από νωρίς ξεκίνησαν τις "εκκαθαριστικές" επιχειρήσεις στα ορεινά οι διωκτικές Αρχές του Ρεθύμνου, που μετρούν ήδη μια μεγάλη επιτυχία στη μάχη με τα ντόπια καρτέλ καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, πετυχαίνοντας και τη σύλληψη ενός χασισοκαλλιεργητή.

Προηγήθηκε εκτεταμένη επιχείρηση, που ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας, στην περιοχή γύρω από το χωριό Βελονάδο. Η πρώτη φάση της, όπως αποδείχτηκε, ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι με επιστέγασμα την εκρίζωση 1.292 δενδρυλλίων κάνναβης.

Όπως όλα δείχνουν, η Δίωξη Ναρκωτικών Ρεθύμνου είχε στα χέρια της σαφείς ενδείξεις πως στη συγκεκριμένη περιοχή είχε εγκατασταθεί νέα μεγάλη χασισοφυτεία, η οποία μεγάλωνε με ταχείς ρυθμούς, καθώς ήταν άρτια οργανωμένη.

Κατά την έφοδο που πραγματοποιήθηκε εντοπίστηκε σύστημα για το πότισμα των φυτών, όσο και πλήρης οικοσκευή, καθώς ο χώρος ήταν φυλασσόμενος. Ωστόσο, το "καταφύγιο" των δραστών βρέθηκε άδειο από τους αστυνομικούς.

Παρά το γεγονός πως οι ντόπιες καλλιέργειες χασίς είναι ακόμη στα σπάργανά τους, η ΕΛ.ΑΣ. στο Ρέθυμνο σπεύδει εγκαίρως να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, που καταγράφεται με αμείωτη ένταση και έκταση τους θερινούς μήνες.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του ΤΑΕ Ρεθύμνου, βρέθηκαν σε τρεις ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνολικά 1.292 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης και ακόμη 100 φυτώρια κάνναβης, τα οποία, αφού εκριζώθηκαν, κατασχέθηκαν.

Όπως φάνηκε από τους χειρισμούς, οι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών δε σταμάτησαν ούτε λεπτό την έρευνά τους ακολουθώντας συγκεκριμένη κατεύθυνση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών της φυτείας, η οποία ήταν ιδιαίτερα φροντισμένη ώστε να αποδώσει τα μέγιστα. Κάτι που φαίνεται να υποδεικνύει ιδιαίτερη γνώση και εμπειρία από την πλευρά των δραστών.

Αργά το απόγευμα, αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών έφεραν σε πέρας τη δεύτερη φάση της επιχείρησης, πετυχαίνοντας την άμεση σύλληψη ενός 42χρονου, ο οποίος κατηγορείται για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης. Στη διάρκεια της προανάκρισης και της αστυνομικής έρευνας που μεσολάβησε προέκυψε ότι ήταν εκείνος που είχε προβεί στην καλλιέργεια των δενδρυλλίων και των φυτωρίων, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Στο στόχαστρο 48χρονος με «μίνι» φυτεία και στη Μεσαρά

Μίνι φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε όμως και στην περιοχή της Μεσαράς, όπου το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων συνεχίζει σταθερά τις προσπάθειες καταπολέμησης του ιδιότυπου φαινομένου σε κάθε μορφή του.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση εκτυλίχθηκε σε περιοχή του δήμου Φαιστού, ενώ στο στόχαστρο βρέθηκε 48χρονος κάτοικος της περιοχής.

Με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου-ανιχνευτή πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δύο κατοικίες και στο κατάστημα του υπόπτου, όπου εντοπίστηκαν πέντε δενδρύλλια κάνναβης επιμελώς καλλιεργημένα.

Ακόμη βρέθηκαν μια αυτοσχέδια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης και ένα σπαθί με μήκος λάμας 70 εκατοστών. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, ενώ ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News