default-image

Καταιγίδα για τον ελληνικό τουρισμό (video)

Κρήτη
Καταιγίδα για τον ελληνικό τουρισμό (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Βόμβα" έτοιμη να σκάσει και μάλιστα με καταστροφικές συνέπειες για τον τουρισμό είναι η μετέωρη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ενόψει και δημοψηφίσματος.

Αν και οι ακυρώσεις μέχρι στιγμής δεν εμφανίζουν σημαντική άνοδο, οι φόβοι ότι θα υπάρξει τις επόμενες μέρες μαζικό κύμα ακυρώσεων είναι πιο ορατοί από ποτέ, ειδικά στην περίπτωση που, όπως λένε οι τουριστικοί παράγοντες, δε βρεθεί μια λύση, και από την ερχόμενη Δευτέρα η χώρα ξεκινήσει πορεία σε αχαρτογράφητα εδάφη.

Το κλίμα "μυρίζει" μπαρούτι μεταξύ και των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο κομμάτι του τουρισμού, αλλά και εργαζομένων που διατυπώνουν την αγωνία τους για τις εξελίξεις.  

Στα ξενοδοχεία, πάντως, υπάρχει επάρκεια αγαθών και ο φόβος να μείνουν εκτεθειμένοι οι επισκέπτες είναι μάλλον περιορισμένος έως ανύπαρκτος.

Με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης σημειώνει ότι «τα ξενοδοχεία και η αγορά δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, υπάρχει επάρκεια αγαθών, τα Α.Τ.Μ. είναι ανοικτά με ελεύθερη ανάληψη για τους ξένους τουρίστες και οι πιστωτικές κάρτες είναι σε απόλυτη ισχύ».

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_602lslps/

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο την Τρίτη 30 Ιουνίου η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποίησε προγραμματισμένη εκδήλωση για τον τουρισμό με επίκεντρο την στρατηγική της "έξυπνης" εξειδίκευσης ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, προτάσσοντας το θεματικό τουρισμό που θα μπορούσε να ενισχύσει και το ρεύμα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου που αποτελεί κλειδί για την περαιτέρω ανάπτυξη.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News