default-image

Διήμερες εκδηλώσεις Αγίου Ιωάννου 29 και 30 Ιουνίου

Πολιτισμός
Διήμερες εκδηλώσεις Αγίου Ιωάννου 29 και 30 Ιουνίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο κηποθέατρο "Μάνος Χατζηδάκης", χθες πρώτη μέρα των εκδηλώσεων του Συλλόγου Αγίου Ιωάννου, όπου απόλαυσε μια μουσικοχορευτική παράσταση που τα είχε όλα!

Ξέφυγαν για λίγες ώρες από την πραγματικότητα οι παρευρισκόμενοι και απόλαυσαν μια άκρως καλοκαιρινή παράσταση με αρχικό θέμα τι άλλο πέρα από το πανέμορφο καλοκαίρι.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η έκθεση της "μικρής" Ελενίτσας γεμάτο χιούμορ και έξυπνες ατάκες τις οποίες επιμελήθηκε η Μαίρη Καριωτάκη κάνοντας όλους εμάς να νιώσουμε παιδιά μιας και η φωνή της σε ρόλο Ελενίτσας ακουγόταν κάθε φορά πριν την κάθε χορευτική ομάδα που έβγαινε στην σκηνή και παρουσίαζαν  την χορογραφία τους.

Κάνοντας μια ανασκόπηση

Η βραδιά ξεκίνησε με την παιδική χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Ιωάννου με την καθοδήγηση του Νίκου Κυπράκη.

Συνέχισε η μικτή Χορωδία του Αγίου Ιωάννου και του Συλλόγου Καραμπουρνιωτών Άγιος Γεώργιος με την διεύθυνση του Μανόλη Κανακάκη.  

Αίσθηση προκάλεσαν τα χορευτικά oriental της Χριστίνας Κατσαράκη, ενώ σε ρυθμούς ζουμπά χόρεψαν οι μικροί μαθητές της Mαρίνας Φανουράκη.

Η συνέχεια ήταν απολαυστική με μια σειρά από χορογραφίες της Κρίστυ Κακουλάκη με την βοήθεια του Σταύρου Ρασιδάκη οι μαθητές των τμημάτων χόρεψαν σε ρυθμούς latin, bachata, tsatsa, roueda, roumba & samba.

Βέβαια δεν έλειψαν και τα θεατρικά σκετς με τους αρχάριους μαθητές να αποδεικνύουν το ταλέντο τους.

Σε όλη τη διάρκεια της παράστασης στην είσοδο του Κηποθέατρου υπήρχε έκθεση φωτογραφίας από το δάσκαλο των σεμιναρίων του Συλλόγου, Γιάννη Πλουμίδη και έκθεση ζωγραφικής από τη δασκάλα σεμιναρίων του Συλλόγου Τσαγκαράκη Ελένη.

Οι εκδηλώσεις κλείνουν απόψε, όπου η βραδιά είναι αφιερωμένη στην Κρήτη και την παράδοση.

Ξεκινάει με τους μαθητές του τμήματος Μαντολίνου υπό την καθοδήγηση της Σωμαράκη Πελαγίας.

Συνεχίζει ο Λεωνίδας Πεπονάκης με τους μαθητές του παίζοντας  αρμόνιο.

Και κλείνει ο Μενέλαος Νταγιαντάς με τους μαθητές του στην   λύρα, ενώ δεν λείπουν και οι κρητικοί χοροί του Κώστα και Ελένης Φαραζάκη με τους μαθητές τους.

Ο Σύλλογος του Αγίου Ιωάννου από το 1999 δραστηριοποιείτε με απολυτή επιτυχία και συμμετοχή του κόσμου και από άλλες  συνοικίες, έχει δημιουργήσει 25 διαφορετικά τμήματα δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν χορούς, χειροποίητες δημιουργίες, μουσική, χορωδίες, καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

Κάθε χρόνο οργανώνει διήμερες εκδηλώσεις έτσι ώστε να δώσει χαρά και ικανοποίηση στους μαθητές που συμμετέχουν αλλά και στους δικούς τους ανθρώπους που έρχονται να τους θαυμάσουν βλέποντας το ταλέντο τους αλλά και την πρόοδο που έχουν κάνει σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς μέσα από τα σεμινάρια.

Τελικά δε χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας σε όλες τις κατηγορίες και χομπιστάς να είσαι… έχει την χάρη του!

Μπράβο σε όλους με περίσσιο θάρρος και αστείρευτο κέφι μας έκαναν να ξεχαστούμε για λίγες ώρες και δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή συνέχεια σε όλους που συμμετείχαν στις δράσεις του Συλλόγου και του χρόνου με το καλό!

Αναστασία Μπιτζιλέου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News