default-image

"Ο κ. Τσίπρας ζητεί να υπαχθεί η χώρα σε νέο μνημόνιο 3"

Οικονομία
"Ο κ. Τσίπρας ζητεί να υπαχθεί η χώρα σε νέο μνημόνιο 3"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευθύνες στον πρωθυπουργό επιρρίπτει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον ότι την ίδια ώρα που ζητεί από τον ελληνικό λαό να απορρίψει στο δημοψήφισμα με ένα ηχηρό "όχι" τους όρους της παράτασης του μνημονίου 2, ζητεί να υπαχθεί η χώρα σε νέο μνημόνιο 3 για τα επόμενα δύο τουλάχιστον χρόνια.

«Προφανώς αυτό θα γίνει με όρους σκληρότερους από αυτούς της παράτασης του μνημονίου 2, με αντίβαρο την αναδιαμόρφωση του χρέους, δηλαδή την επιβεβαίωση των δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι εταίροι το 2012», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος για το αίτημα που κατέθεσε το μεσημέρι η κυβέρνηση στους εταίρους.

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα το αίτημα να εκληφθεί από το Eurogroup ως αίτημα παράτασης του λήγοντος προγράμματος και άμεσης επανάληψης των διαπραγματεύσεων έστω την τελευταία στιγμή.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ευχήθηκε να βρεθεί τρόπος αξιοπρεπούς και αξιόπιστης συμφωνίας, ώστε να παραταθεί το πρόγραμμα του EFSF και να αποκατασταθεί η ροή του ELA από την ΕΚΤ στις ελληνικές τράπεζες προκειμένου να μη βιώσει περαιτέρω ο ελληνικός λαός την εμπειρία των κλειστών τραπεζών και των capital controls και να ανακληθεί το δημοψήφισμα στο οποίο, όπως είπε, θα ηττηθεί το "όχι", άλλα στο μεταξύ θα έχει υποστεί τεράστια βλάβη η πατρίδα.

Επιπλέον, κάλεσε την κυβέρνηση να πει την αλήθεια και αναλαμβάνει το κόστος δύσκολων και υπευθύνων αποφάσεων κι όχι κυβέρνηση που σκαρφίζεται συνεχώς επικοινωνιακά κόλπα και αναζητά αφελή προσχήματα.

«Στο εσωτερικό όμως κάποιος πρέπει να σταματήσει τον ευτελισμό της χώρας και τον εκβιασμό της κοινής λογικής. Και αυτός είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός», κατέληξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News