Ειδήσεις

Σύνταγμα: Συγκέντρωση υπέρ του "ναι"

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση υπέρ του "ναι" στην πλατεία Συντάγματος. Οι συγκεντρωμένοι, με σύνθημα "Μένουμε Ευρώπη" ζητούν παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Οι διοργανωτές της πρωτοβουλίας απηύθυναν μέσω facebook πρόσκληση συμμετοχής σε όλους. «Ο αγώνας για το αν θα κρατηθεί η Ελλάδα στο σκληρό πυρήνα των ανεπτυγμένων χωρών της Ευρώπης, ή θα ταυτιστεί με τις περιθωριακές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής, πέφτει στις δικές μας πλάτες», αναφέρουν οι διοργανωτές της συγκέντρωσης.

Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, για να μην ανέβουν οι συγκεντρωμένοι στο Περιστύλιο της Βουλής.

Το "παρών" στη συγκέντρωση έδωσαν και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, ενώ οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης απηύθυναν κάλεσμα στους συγκεντρωμένους να είναι ψύχραιμοι και να ψηφίσουν "ναι".

Ο κ. Καμίνης ζήτησε η κυβέρνηση να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης ζήτησε να μην υπάρξει διχασμός, χαρακτηρίζοντας "αποπροσανατολιστικό" το δημοψήφισμα.

Σχόλια