default-image

Σαμαράς: Ανυπολόγιστη καταστροφή το "Όχι"

Ελλάδα
Σαμαράς: Ανυπολόγιστη καταστροφή το "Όχι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ανυπολόγιστη καταστροφή, για πολλά-πολλά χρόνια», εκτιμά θα σήμαινε το "όχι", ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς σε δηλώσεις του, ενώ υποστήριξε ότι το "ναι" θα βγάλει τη χώρα από τον εφιάλτη και θα ανοίξει το δρόμο για να εξομαλυνθούν τα πράγματα σταδιακά.

Ο κ. Σαμαράς ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Στήριξης για το "ναι" στο δημοψήφισμα την οποία συγκροτεί η Ν.Δ., επανέλαβε τη θέση ότι το ερώτημα στο δημοψήφισμα είναι "ναι" ή "όχι" στο ευρώ και στην Ευρώπη.

Το "όχι" θα ήταν ανυπολόγιστη καταστροφή, για πολλά-πολλά χρόνια, είπε ο κ. Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι:

"Όχι" θα σήμαινε ότι δε θα καταβάλλονται, ούτε συντάξεις, ούτε μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ότι θα χαθούν αγροτικές επιδοτήσεις και τα ΕΣΠΑ, καθώς και τα χρήματα για όλα τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, αν επικρατούσε το "Όχι", υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ακόμα και για κούρεμα καταθέσεων και βεβαίως, για επιστροφή στη δραχμή…

Ανέφερε ακόμη ότι η ότι έξοδος από το ευρώ δε σημαίνει ότι «κουρεύτηκε» το χρέος. Ευρώ χρωστάμε και ευρώ θα ξεπληρώσουμε με υποτιμημένες δραχμές, σημείωσε, ενώ υποστήριξε ότι τα δάνεια των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στις τράπεζες επίσης δε θα κουρευτούν και θα ξεπληρώνονται με υποτιμημένες δραχμές…

Στον αντίποδα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. υποστήριξε ότι το "Ναι" θα βγάλει τη χώρα από τον εφιάλτη και θα ανοίξει το δρόμο για να εξομαλυνθούν τα πράγματα σταδιακά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News