Ειδήσεις

"Πόρτα ανοιχτή, αλλά το πρόγραμμα λήγει τα μεσάνυχτα"

«Η πόρτα είναι ανοιχτή για συνομιλία με την Ελλάδα, αλλά το πρόγραμμα λήγει τα μεσάνυχτα», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ενώ χαμήλωσε τον πήχη των προσδοκιών για συμφωνία λίγες ώρες πριν τη λήξη του προγράμματος λέγοντας ότι δε γνωρίζει κάτι για νέα πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Απόψε το βράδυ, ακριβώς τα μεσάνυχτα ώρα κεντρικής Ευρώπης το πρόγραμμα λήγει. Και δεν γνωρίζω να υπάρχουν πραγματικές ενδείξεις για κάτι διαφορετικό» δήλωσε η Καγκελάριος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Κοσσόβου.

Συνέχισε δε ότι «πέρα από αυτό, είναι φανερό ότι δεν θα κλείσουμε τα κανάλια επικοινωνίας μετά τα μεσάνυχτα, αυτό σημαίνει ότι η πόρτα παραμένει ανοιχτή για συνομιλίες αλλά δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο από αυτό».

Σε ερώτηση αν γνωρίζει για πρόταση της «τελευταίας στιγμής» προς την Ελλάδα από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η Μέρκελ απάντησε ότι «από ό,τι γνωρίζω η τελευταία πρόταση από την Κομισιόν που ξέρω είναι αυτή της Παρασκευής».

Σχόλια