Ειδήσεις

"Να σταθμίσουμε τις δυνατότητες, να βοηθήσουμε την Ελλάδα"

Στάθμιση όλων των πολιτικών, νομικών και οικονομικών δυνατοτήτων προκειμένου να «βοηθήσουμε την Ελλάδα» ζήτησε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αναμένεται το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος, ωστόσο μέχρι την τελευταία στιγμή πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για κοινές λύσεις.

Όπως ανέφερε ο καγκελάριος, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε μαζί με τον διοικητή της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ) Έβαλντ Νοβότνι η κατάσταση στην Ελλάδα και «εκφράστηκε ομόφωνα η λύπη για το ό,τι ο Έλληνας πρωθυπουργός εγκατέλειψε τελικά το τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Ως προς τις επιπτώσεις για την Αυστρία, ο κ. Φάιμαν διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν βραχυπρόθεσμα ανησυχίες, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα δεν μπορούν να γίνουν εκτιμήσεις, πάντως, όπως επισήμανε, κάθε χρεοκοπία μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες εξελίξεις, «ωστόσο δεν πρέπει ήδη αύριο το πρωί να εμβάσουμε οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ, όπως φημολογείται από τα ΜΜΕ».

Σχόλια