default-image

Βρετανός μαζεύει χρήματα για... το ελληνικό χρέος!

Κόσμος
Βρετανός μαζεύει χρήματα για... το ελληνικό χρέος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα δεν μπορεί να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της, αλλά αυτός ο τόπος πάντα έχει φίλους και μάλιστα... απρόβλεπτους!

Ένας Βρετανός ιδιωτικός υπάλληλος, εργαζόμενος σε κατάστημα που πωλεί παπούτσια, ξεκίνησε μια εκστρατεία Crowdfunding (συλλογή χρημάτων από αγνώστους μέσω του internet), προκειμένου να... συγκεντρώσει τα χρήματα που χρωστά η Ελλάδα στο ΔΝΤ για τη σημερινή δόση που λήγει το βράδυ!

Βεβαίως, παρότι οι προθέσεις του είναι εξαιρετικές, ο νεαρός άνδρας κατόρθωσε μέχρι την ώρα που γραφόταν αυτές οι γραμμές να συγκεντρώσει μόλις κάτι παραπάνω από 93.000 ευρώ, τα οποία δώρισαν συνολικά λίγο περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, που θέλησαν να συνεισφέρουν με ένα, έστω μικρό, ποσό για τη σωτηρία της Ελλάδας!

Τα 93.000 ευρώ μπορεί να είναι μόλις το 0,007% του ποσού (1,6 δισ, ευρώ) που χρωστά η Ελλάδα στο ΔΝΤ, αλλά... στην περίπτωση αυτή η χειρονομία είναι που μετρά!

Η συγκεκριμένη ενέργεια λέγεται Greek Bailout Fund και την ξεκίνησε ένας 29χρονος Βρετανός ονόματι Θομ Φίνεϊ. «Όλο αυτό το σφυροκόπημα της Ελλάδας γίνεται κουραστικό», δήλωσε ο Φίνεϊ, προσθέτοντας «γιατί να μην το τακτοποιήσουμε εμείς, οι πολίτες; Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει 503 εκατομμύρια κατοίκους, λίγα ευρώ να βάλουμε ο καθένας, θα τακτοποιήσουμε το πρόβλημα της Ελλάδας και σύντομα να τους βάλουμε ξανά σε μια καλή πορεία. Εύκολο είναι!».

Μάλιστα ο φιλέλληνας Βρετανός έχει - με μια γερή δόση χιούμορ - προσθέσει και... κίνητρα σε εκείνους που θα προσφέρουν ποσά!

Ανάλογα με το πόσο μεγάλη θα είναι η χορηγία κάποιου δωρητή, αυτός θα λαμβάνει από μία... κάρτα με τον Αλέξη Τσίπρα, ένα κουτί φέτα και μια χωριάτικη σαλάτα, ενώ για τους πιο μεγάλους χορηγούς υπάρχει και δώρο... διακοπές για δύο σε ελληνικό νησί!

Για την ακρίβεια, ο Φίνεϊ με μια μεγάλη δόση χαβαλέ είχε συμπεριλάβει στα "δώρα" και ένα μικρό... ελληνικό νησί για όποιον αναλάβει να αποπληρώσει το σύνολο του χρέους μόνος του, αλλά μετά από διαμαρτυρίες κάποιων, που δε φαίνεται να συμμεριζόταν το χιουμοριστικό πνεύμα του, έσπευσε να το κατεβάσει, διευκρινίζοντας ότι δε σκόπευε να ενοχλήσει κανέναν, απλώς έκανε χιούμορ.

Βεβαίως δε μοιάζει πιθανό μέχρι το τέλος της ημέρας να συγκεντρωθούν τα ποσά που είναι απαραίτητα, οπότε ο Φίνεϊ και οι διαχειριστές της σελίδας έχουν υποσχεθεί ότι, εφόσον δε συγκεντρωθεί το 1,6 δισ., θα επιστρέψουν στους δωρητές τα ποσά που έχουν χαρίσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News