default-image

Επιστολή κοσμήτορα Ιατρικής για το δημοψήφισμα

Κρήτη
Επιστολή κοσμήτορα Ιατρικής για το δημοψήφισμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη θέση του για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός την περασμένη Παρασκευή εκφράζει με επιστολή του ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής Γ. Κοντάκης.

Μιλώντας για μείζονα κίνδυνο σε περίπτωση απόσχισης από την Ευρώπη, ο κ. Κοντάκης καλεί σε επίδειξη ψυχραιμίας, ευχόμενος να υπάρξει θετική στάση των Ευρωπαίων απέναντι στη χώρα μας έστω και την ύστατη στιγμή.

Ολόκληρη η επιστολή του κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Π.Κ. έχει ως εξής:

«Η διενέργεια του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου, μέσα σε ένα πολύ βραχύ χρονικό διάστημα από την εξαγγελία του, καλεί τον κόσμο να αποφασίσει για το μέλλον και των επερχόμενων γενεών. Τις συνέπειες της πράξης αυτής δεν τις έχουμε δει ακόμη. Και εννοώ τις πραγματικές συνέπειες. Μετά τις 5 Ιουλίου πισωγύρισμα δεν υπάρχει.

Αυτοί που ισχυρίζονται ότι δεν έχουν τίποτα να χάσουν, επειδή έχουν χάσει τα πάντα, δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν τι σημαίνει πραγματικά ολοκληρωτική καταστροφή. Η απόσχιση της χώρας από την Ευρώπη αναζητώντας την αγκαλιά της Ευρασίας αποτελεί μείζονα κίνδυνο.

Είναι καιρός όλοι μας να επιδείξουμε ψυχραιμία, να αποφύγουμε το διχασμό και να αποφασίσουμε για το μέλλον της χώρας μέσα στην Ευρώπη. Εύχομαι η Ευρώπη να συμβάλει θετικά έστω την ύστατη στιγμή.

Εύχομαι σήμερα η κυβέρνηση της χώρας να αντιληφθεί τον κίνδυνο της καταστροφής και να ανακρούσει πρύμνα. Πριν την Κυριακή.

Άλλως, την Κυριακή με φρόνηση ας προσπαθήσουμε να σώσουμε τη χώρα με την επιλογή μας στην κάλπη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News