default-image

Δεν "τσίμπησε" η τιμή της βενζίνης

Κρήτη
Δεν "τσίμπησε" η τιμή της βενζίνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σίγουρος για το ότι δεν παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδειας από τους πρατηριούχους υγρών καυσίμων σε τοπικό επίπεδο εμφανίστηκε, μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο πρόεδρος του Συνδέσμου πωλητών πετρελαιοειδών του νομού Ηρακλείου, Λυκούργος Σαμόλης.

«Στην πόλη του Ηρακλείου, αλλά και σε όλο το νομό, τα βενζινάδικα λειτουργούν με λογικές τιμές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμόλης, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι διακυμάνσεις στις τιμές από πρατήριο σε πρατήριο είναι σχετικά μικρές και σίγουρα εντός του πλαισίου του υγιούς ανταγωνισμού ανάμεσα στους βενζινοπώλες.

«Χθες πέρασα από τα περισσότερα βενζινάδικα του Ηρακλείου, όπου διαπίστωσα ιδίοις όμμασι ότι όλα τα μέλη μας λειτουργούν απόλυτα νόμιμα. Ωστόσο, εάν κάποιος πολίτης αντιληφθεί ότι υπάρχει κάποιος συνάδελφος που επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αγωνία του κόσμου να προμηθευτεί βενζίνη, κοστολογώντας την υπερβολικά, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας, τηλεφωνώντας στο 2810/220.885 και να τον καταγγείλει», ανέφερε με νόημα ο κ. Σαμόλης.

Επάρκεια στα καύσιμα

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των πρατηριούχων του νομού Ηρακλείου μίλησε και για το γεγονός της επάρκειας των βενζινάδικων του νομού σε καύσιμα. «Χθες, τα πρατήρια υγρών καυσίμων εφοδιάστηκαν κανονικά. Το ίδιο αναμένεται να γίνει και σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι καύσιμα υπάρχουν», ανέφερε ο κ. Σαμόλης, ο οποίος συνέστησε στους οδηγούς να εφοδιάζονται επαρκώς, προκειμένου να μην πηγαίνουν συνεχώς στα βενζινάδικα και να προκαλείται συνωστισμός.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων αναφέρεται ότι «το κλείσιμο των τραπεζών περιορίζει δραματικά την ρευστότητα των πρατηριούχων και αυξάνει τα προβλήματα της συναλλακτικής διαδικασίας, για την καταβολή χιλιάδων ευρώ προς τις εταιρείες εμπορίας, προκειμένου να συνεχιστεί ο απρόσκοπτος ανεφοδιασμός των πρατηρίων».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «αυτή η εξέλιξη δίνει τη δυνατότητα σε ένα μικρό αριθμό πρατηρίων να ελέγξουν και να μονοπωλήσουν πλήρως τη διαμόρφωση των λιανικών τιμών σε βάρος των καταναλωτών», με την Ομοσπονδία να συνιστά στους καταναλωτές «ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση».

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_n1d1dgl6/

Κλειστά τα δικαστήρια

Τέλος, σημειώνεται ότι με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου «από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 8 Ιουλίου αναστέλλονται οι εργασίες δικαστηρίων και πλειστηριασμών, εξώσεων και προσωποκρατήσεων». Από την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων εξαιρούνται ποινικές δίκες που δεν έχουν ολοκληρωθεί, τα Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια και τα Μικτά Ορκωτά Εφετεία, για τα οποία έχει προσδιοριστεί δικάσιμος για το παραπάνω διάστημα, καθώς και η εκδίκαση κακουργημάτων σε περιπτώσεις που λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

Καμπανάκι κινδύνου για τις εφημερίδες

Την ίδια ώρα, τη δραματικότητα των στιγμών που περνάει η χώρα επισημαίνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων, στην οποία γίνεται, μάλιστα, λόγος για αδυναμία έκδοσης των εφημερίδων.

«Οι στιγμές που περνάμε ως κλάδος είναι δραματικές! Η διοίκηση της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων παρακολουθεί τις εξελίξεις και είναι σε επικοινωνία με θεσμικούς παράγοντες. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από κάθε γωνιά της Ελλάδος από μέλη μας, δυστυχώς, είναι ιδιαίτερα δυσοίωνα, αφού ήδη αρκετές επιχειρήσεις αδυνατούν να προμηθευτούν πρώτες ύλες και όσο περνάνε οι μέρες η κατάσταση θα επιδεινώνεται, καθιστώντας αδύνατη την έκδοση των εφημερίδων μας. Η αργία των τραπεζών συνιστά «ανωτέρα βία», σύμφωνα και με τη σχετική διάταξη του νόμου περί μη έκδοσης εντύπων.

Εάν υπάρξει θετική εξέλιξη και η χώρα μας παραμείνει στο ευρώ, ασφαλώς μπορούμε να ελπίζουμε και στην επιβίωσή μας. Σε περίπτωση εθνικού νομίσματος, με την αλματώδη αύξηση του πληθωρισμού για την προμήθεια πρώτων υλών (χαρτί, μελάνι, τσίγκους), που εισάγονται, η εφημερίδα με τη σημερινή της μορφή θα καταστεί ένα πολύ ακριβό προϊόν με δραματικές συνέπειες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις Τύπου της περιφέρειας.

Η παραμονή της χώρας μας στην ευρωζώνη αποτελεί το μόνο δρόμο για την πατρίδα και στην εθνική αυτή προσπάθεια οφείλουν όλοι να συμπορευτούν, έξω από προσωπικά, κομματικά και ιδιοτελή συμφέροντα», αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης.

Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News