default-image

Για την πρωτιά κόντρα στη Σερβία η Εθνική Ελλάδας

Μπάσκετ
Για την πρωτιά κόντρα στη Σερβία η Εθνική Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι νίκες το σαββατοκύριακο με Κορέα και Δομινικανή Δημοκρατία αποτέλεσαν ιδανικό ξεκίνημα για την Εθνική Εφήβων στο Μουντομπάσκετ που γίνεται στο Ηράκλειο και τώρα... ξεκινούν τα μεγάλα ματς!

Απόψε στις 20:30 στα «Δύο Αοράκια» το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει τη Σερβία και ο νικητής του ντέρμπι θα κατακτήσει την πρωτιά στον 4ο Όμιλο και στο πρώτο νοκ-άουτ ματς θα αντιμετωπίσει τον 4ο του 3ου Ομίλου (σ.σ.: τον ηττημένο της αναμέτρησης Τυνησία-Αυστραλία).

Το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής είναι εξαιρετικό και με τον κόσμο που αναμένεται και απόψε να δώσει βροντερό "παρών", τα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου είναι έτοιμα για μια ακόμα νικηφόρα παράσταση.

Αναφερόμενος στο παιχνίδι με τους Σέρβους, ο αρχηγός της Ελλάδας, Δημήτρης Σταμάτης, τόνισε: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Μας πεισμώνει το γεγονός ότι έχουμε παίξει δύο φιλικά με τη Σερβία κι έχουμε χάσει. Πέρσι είχαμε χάσει από αυτούς στον ημιτελικό και αυτό μας στενοχώρησε, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ.

Ελπίζουμε φέτος να νικήσουμε εμείς. Δεν κοιτάζουμε ακόμη στα νοκ άουτ, θα το κάνουμε όταν έρθει η ώρα. Η παρουσία του κόσμου μπορεί να μας αγχώνει λίγο, αλλά νομίζω πως όσο περνά ο χρόνος σε ένα ματς η βοήθεια αυτή είναι πολύ σημαντική. Ελπίζω και την Τρίτη να έρθουν όσοι περισσότεροι φίλαθλοι μπορούν για να μας βοηθήσουν να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος έχει παρουσιάσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, επισήμανε: «Είναι μεγάλη ευκαιρία και σπουδαία εμπειρία για εμένα το να αγωνίζομαι με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος και μέχρι τώρα το απολαμβάνω. Θεωρώ ότι βελτιωνόμαστε παιχνίδι με παιχνίδι. Στους δύο πρώτους αγώνες τα πήγαμε καλά, πήραμε τις νίκες, οπότε θεωρώ πως μπορούμε να χτίσουμε σε αυτά τα δύο παιχνίδια και σε αυτό με τη Σερβία.

Έχουμε τη δυνατότητα να βελτιωνόμαστε σε κάθε αγώνα. Παίξαμε δύο φιλικά με τη Σερβία και θεωρώ πως θα είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι γι' αυτό το παιχνίδι. Λατρεύουμε την υποστήριξη του κόσμου. Είναι σπουδαίο που έρχονται και φωνάζουν για εμάς. Χρειαζόμαστε τους φιλάθλους για να κερδίσουμε το παιχνίδι με τη Σερβία, οπότε όλοι θα πρέπει να συνεχίσουν να έρχονται στα παιχνίδια. Στόχος μου είναι να βοηθήσω την ομάδα. Να κάνω τα πάντα στο παρκέ για να τη βοηθήσω».

Από την πλευρά του, ο Θωμάς Κώττας επισήμανε: «Καταφέραμε να αρχίσουμε με δύο νίκες και συνεχίζουμε δυνατά για τα επόμενα ματς. Ο αρχικός στόχος επετεύχθη, αλλά τώρα πάμε για ένα πολύ δυνατό τεστ απέναντι σε μια ομάδα παρόμοια με μας. Θα το παλέψουμε. Πιστεύω πως το παιχνίδι θα κριθεί στην άμυνα. Αν παίξουμε καλά εκεί, νομίζω πως θα νικήσουμε. Είμαστε χαρούμενοι για τη βοήθεια του κόσμου. Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε και κουράγιο μέσα στο παιχνίδι».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News