default-image

Τι θα γίνει με τη μη πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ

Οικονομία
Τι θα γίνει με τη μη πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έως τις 18:00 ώρα Ουάσινγκτον θα πρέπει η Ελλάδα να καταβάλει τις μαζεμένες δόσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, γεγονός που δεν πρόκειται να συμβεί όπως έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση. Το γεγονός της μη πληρωμής της δόσης θα καταστήσει την Ελλάδα ως την πρώτη αναπτυγμένη χώρα με «ληξιπρόθεσμη οφειλή» στην ιστορία του Ταμείου.

Η γενική διευθύντρια του Ταμείου δεν αναμένεται να κρατήσει στάση "αβροφροσύνης" προς την κυβέρνηση Τσίπρα και θα ενημερώσει άμεσα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου για το ληξιπρόθεσμο χρέος επιταχύνοντας τις διαδικασίες που της δίνουν τη δυνατότητα να περιμένει ακόμη και ένα μήνα προκειμένου να το πράξει αυτό. 

Το ΔΝΤ δε θα χαρακτηρίσει το γεγονός ως χρεοκοπία, αλλά ως ληξιπρόθεσμη οφειλή και στη συνέχεια δρομολογεί μέτρα για την αναγκαστική αποπληρωμή του χρέους.

Μετά από αυτό, υπάρχει και ο κίνδυνος για τον οποίο έχει προειδοποιήσει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας κ. Ρέγκλινγκ να ζητήσει και ο ESM ως άμεσα απαιτητά όλα τα χρήματα που έχουν δοθεί προς την Ελλάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News