default-image

Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καμίνης και Μπουτάρης

Ελλάδα
Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Καμίνης και Μπουτάρης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκτοί από τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο θα γίνουν σήμερα στις 13:00 στο προεδρικό μέγαρο, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και Θεσσαλονικέων Ι. Μπουτάρης, κατόπιν αιτημάτων τους.

Οι δύο δήμαρχοι έχουν αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύσταση εθνικής Επιτροπής 50 προσωπικοτήτων υπέρ του «Ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή.

Στόχος της πρωτοβουλίας των δύο δημάρχων είναι να συγκροτηθεί ένα ευρύ μέτωπο σε χρόνο ρεκόρ για την ενημέρωση των πολιτών μέχρι την ημέρα του δημοψηφίσματος για τις επιπτώσεις του «Όχι», σύμφωνα με την εκτίμησή τους, για τη χώρα.

Μπουτάρης: Με ενδιαφέρει να αποφύγουμε το διχασμό

«Δεν με αφορά το ναι και το όχι του δημοψηφίσματος, με ενδιαφέρει να αποφύγουμε το διχασμό, να πιεστούν η κυβέρνηση και οι δανειστές για να σταματήσει η λιτότητα και η ασφυξία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης.

«Πιστεύω ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της χώρας αυτή τη στιγμή είναι ο διχασμός. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί για να μην διχαστούμε, οι μεν να είναι προδότες και οι δε πατριώτες και ανάποδα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να έχουμε έναν διχασμό ο οποίος θα μας διαλύσει κυριολεκτικά» πρόσθεσε ο Γιάννης Μπουτάρης.

«Ο πρωθυπουργός έλεγε προεκλογικά και το λέει και τώρα, «θα παλέψουμε για μια καλύτερη συμφωνία μέσα στην Ευρωζώνη και μέσα στην Ευρώπη. Σαφώς είμαστε υπέρ της υπογραφής μιας συμφωνίας, η οποία όμως θα προκύψει μετά από μια διαπραγμάτευση με την οποία δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτού του τύπου η λιτότητα, η οποία έχει επιβληθεί με τα διάφορα προγράμματα, όπου οι ίδιοι που τα έβγαλαν έχουν πει ότι είναι λανθασμένα και αποτυχημένα. Η Ελλάδα στην ουσία διαλύθηκε και η αναπτυξιακή προοπτική είναι μηδέν. Η συμφωνία που οφείλει να υπογράψει η κυβέρνηση και οφείλουμε όλοι να τη στηρίξουμε είναι να πιεστούν οι εταίροι για να πειστούν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα» πρόσθεσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News