default-image

Ζ. Κωνσταντοπούλου: "Η κάλπη της Κυριακής θα αναδείξει όχι"

Κρήτη
Ζ. Κωνσταντοπούλου: "Η κάλπη της Κυριακής θα αναδείξει όχι"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βέβαιη για την έκβαση του δημοψηφίσματος εμφανίστηκε, μιλώντας στην τηλεόραση του "Σκάι", η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, προεξοφλώντας ότι η κάλπη της Κυριακής θα αναδείξει το «όχι».

Αναφερόμενη και ονομαστικά στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατηγόρησε τους «θεσμικούς παράγοντες» ότι ερμηνεύουν το ερώτημα του δημοψηφίσματος σε πείσμα της ρητής διατύπωσής του: «Είναι αντιδημοκρατικό» εκ μέρους τους, σχολίασε, να «προσπαθούν να μεταβάλουν ένα ερώτημα που έχει τεθεί από τη Βουλή. Ας δείξουν, έστω κατ' επίφαση, ότι σέβονται τη λαϊκή κυριαρχία και την δημοκρατία».

Κάνοντας λόγο για «τελεσίγραφο» και «εκβιασμό» από πλευράς των θεσμών, η κ. Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε πως η «απόφαση ενός ευρωπαϊκού λαού σε μία δημοκρατική Ευρώπη θα πρέπει να αποτελέσει και αντικείμενο συνεκτίμησης και αντικείμενο συζήτησης ως προς το τι σημαίνει αυτό το "όχι"».

Η πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε την πρόταση των δανειστών «κοινωνιοκτόνο» και κατηγόρησε τους θεσμούς ότι, «όπως έκανε η Γερμανία στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», έτσι και αυτοί πρότειναν το δίλημμα «παραδοθείτε, αλλιώς θα σας σκοτώσουμε». Εμείς δεν έχουμε κανένα δίλημμα όταν μας λένε «να σκοτώσεις την κοινωνία».

Αποφεύγοντας να απαντήσει στο ερώτημα του τι θα επακολουθήσει μετά από ένα ενδεχόμενο «όχι» της Κυριακής, η κ. Κωνσταντοπούλου περιορίστηκε να σημειώσει πως «ο μεγαλύτερος φόβος είναι ο φόβος» και εκτίμησε πως «όλα εκείνα που θα παθαίναμε αν δεν μπαίναμε στο μνημόνιο, έχουν γίνει εις πολλαπλούν».

Μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κατηγορώντας τα ότι παροτρύνουν τους πολίτες να σπεύσουν στα αυτόματα ταμειακά μηχανήματα και ότι εξυπηρετούν «ορισμένα συμφέροντα» που «συντάσσονται με τους δανειστές εναντίον του λαού».

Ερωτηθείσα  για το αν θα υπάρξει θέμα παραμονής της κυβέρνησης εάν η κάλπη αναδείξει το «ναι», η κυρία Κωνσταντοπούλου σχολίασε: «Δε φοβόμαστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού, επαναλαμβάνοντας την εκτίμησή της ότι ο «ο λαός θα πει "όχι"».

Κλείνοντας, η πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε πως θα γίνει σεβαστή οποιαδήποτε έκβαση του δημοψηφίσματος, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν αποτελείται από καρεκλοκένταυρους. «Δεν είμαστε ερωτευμένοι με τις καρέκλες μας πάντως «μνημόνια δεν πρόκειται να εφαρμόσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News