default-image

Μήνυμα Γιούνκερ προς Μέγαρο Μαξίμου

Οικονομία
Μήνυμα Γιούνκερ προς Μέγαρο Μαξίμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα πρωτοβουλία ανέλαβε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στέλνοντας νέα πρόταση προς την ελληνική πλευρά, γεγονός που επιβεβαιώνεται τόσο από ευρωπαϊκές πηγές όσο και από το Μέγαρο Μαξίμου. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας η επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης και η άρση τoυ αδιεξόδου.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Κομισιόν απέστειλε "μήνυμα" προς το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί την πρόταση των θεσμών, όπως αυτή δημοσιεύθηκε από τον ίδιο τον κ. Γιούνκερ την Κυριακή 28 Ιουνίου.

Η νέα πρόταση σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες θα έχει τουλάχιστον μία αλλαγή, πιθανώς για το ζήτημα του ΕΚΑΣ. Βάσει της πρότασης Γιούνκερ, η ελληνική κυβέρνηση καλείται να αποδεχθεί τη νέα πρόταση και θα καλέσει τον ελληνικό λαό να ψηφίσει "ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Όπως αναφέρεται από τις ίδιες πηγές η ελληνική κυβέρνηση βαδίζει προς την κάλπη, ακούει με ενδιαφέρον ό,τι λέγεται και γράφεται και εργάζεται για τη λύση. Επισημαίνουν ωστόσο πως ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή θα ψηφίσει "όχι".

Παρ' όλα αυτά το πρόγραμμα του πρωθυπουργού που περιελάμβανε συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους, σήμερα Τρίτη, άλλαξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News