Ειδήσεις

Ανοίγουν 850 τράπεζες για τους συνταξιούχους την Πέμπτη

Στο άνοιγμα 850 καταστημάτων την ερχόμενη Πέμπτη για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων θα προχωρήσουν οι τράπεζες, σύμφωνα με τη ενημέρωση που παρείχε η κυρία Κερασίνα Ραυτοπούλου, υπεύθυνη χρηματοπιστωτικού τομέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, θα λειτουργήσουν 250 καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, 250 καταστήματα της Πειραιώς, 200 της Alpha Bank και 150 της Eurobank, προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις σε όσους δεν έχουν κάρτα.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, έχει προβλεφθεί η φύλαξη αυτών των καταστημάτων σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ώστε να προστατευτούν οι εργαζόμενοι από τυχόν ακραίες συμπεριφορές.

Συνολικά, κάθε συνταξιούχος θα μπορεί να κάνει ανάληψη 240 ευρώ, 60 ευρώ και για κάθε εργάσιμη ημέρα, που είναι και το νέο ημερήσιο όρο, βάση των μέτρων περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων.

Σύμφωνα με την κυρία Ραυτοπούλου, οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων τέθηκαν προσωρινά με ισχύ το ανώτερο έως και τη Δευτέρα και θα εξαρτηθούν από στήριξη που θα παράσχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) μέσω του ELA.

Σχετικά με κάποιους εμπόρους, κυρίως βενζινάδικα, που δεν δέχονται χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, η κυρία Ραυτοπούλου σημείωσε πως υπάρχει συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για να καταρτιστεί λίστα των εμπόρων που κάνουν δεκτές τις πληρωμές με κάρτες και να ενημερωθεί το κοινό.

Συνεννοήσεις έχουν γίνει επίσης και με τις πρεσβείες στο εξωτερικό για τους Έλληνες τουρίστες που βρίσκονται αυτή την ώρα εκτός Ελλάδος.

Οι πρεσβείες σε συνεννόηση με τις τράπεζες θα απελευθερώσουν το  όριο των καρτών μέχρι ενός ποσού ώστε να μπορούν οι άνθρωποι αυτοί να πληρώσουν το ξενοδοχείο τους και τα αεροπορικά τους εισιτήρια.

Πηγή: tovima.gr

Σχόλια