default-image

Γκολ στις Πανελλαδικές από την τερματοφύλακα Μ. Στριλιγκά

Κρήτη
Γκολ στις Πανελλαδικές από την τερματοφύλακα Μ. Στριλιγκά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις πέτυχε η 17χρονη τερματοφύλακας του Εργοτέλη και της Εθνικής Νεανίδων Μαρίνα Στριλιγκά. Η μαθήτρια του 5ου ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, κατακτώντας τον ένα στόχο μετά τον άλλο, εισάγεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και κάνει όνειρα για το μέλλον...

Η Μαρίνα όταν ήταν μικρή έκανε ενόργανη. Πριν από 5 χρόνια την είχε δει ο προπονητής του Εργοτέλη Στέλιος Βελεγράκης και της πρότεινε να δοκιμάσει το ποδόσφαιρο.

Δεν έκανε λάθος... Από τις πρώτες προπονήσεις φάνηκε ότι η Μαρίνα διαθέτει ταλέντο. Άρχισε να παίζει αρχικά ως σέντερ φορ και τα πήγαινε μια χαρά. Μάλιστα συμμετείχε και σε αποστολές. Ώσπου οι προπονητές αποφάσισαν να τη δοκιμάσουν και στο τέρμα. Ούτε εκεί τους απογοήτευσε. Πλέον η θέση της κατακυρώθηκε και είναι κάτω από τα δοκάρια, τόσο στη γυναικεία ομάδα του Εργοτέλη, όσο και στην Εθνική νεανίδων.

Παρά τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις, οι οποίες περιελάμβαναν ακόμα και αποστολές στο εξωτερικό, η Μαρίνα προσπάθησε να μην παραμελήσει τα μαθήματά της. Είχε εφαρμόσει μάλιστα ένα ωραίο δικό της σύστημα, σύμφωνα με το οποίο, όσο φόρτο εργασίας κι αν είχε, έβρισκε τουλάχιστον μισή ώρα για διάβασμα καθημερινά. Το σύστημα αυτό αποδείχτηκε θαυματουργό. Η Μαρίνα έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις και πήγε πολύ καλά.

Με άριστα τα 2.000 μόρια, εκείνη συγκέντρωσε 1.663, επιτυγχάνοντας την 3η καλύτερη επίδοση μεταξύ όλων των υποψηφίων του λυκείου της.

Η Μαρίνα τώρα ξεκουράζεται και ετοιμάζεται να συμπληρώσει το μηχανογραφικό της: Με σειρά προτίμησης θα δηλώσει πρώτα στρατιωτικές, μετά αστυνομικές σχολές και ακολούθως ΤΕΙ Πληροφορικής Θεσσαλονίκης. Ημέρα σταθμός για τη μέχρι σήμερα πορεία της είναι η αποστολή με την Εθνική νεανίδων στην Αυστρία.

Εκεί η Εθνική μας ομάδα έπαιξε με τη Ρωσία και μάλιστα η Μαρίνα απέκρουσε πέναλτι.

Η "Νέα Κρήτη" εύχεται στη Μαρίνα μόνο επιτυχίες και πάντα να πέφτει... στη σωστή γωνία!

Υπερηφάνεια και ανταγωνισμός - Το εθνόσημο και τ' αγόρια

Ρωτάμε τη Μαρίνα πώς την αντιμετωπίζουν οι γύρω της, με δεδομένο ότι ασχολείται με ένα ανδροκρατούμενο σπορ. Μας λέει ότι παλιότερα υπήρχε μεγαλύτερος σκεπτικισμός, αλλά όσο περνάει ο καιρός είναι πιο εύκολο. Τη ρωτάμε πώς την έβλεπαν τα αγόρια στο σχολείο και μας απαντά: «Όταν δεν παίζαμε ποδόσφαιρο όλα ήταν μια χαρά, όταν, όμως, παίζαμε κάποια παιδιά με έβλεπαν ανταγωνιστικά».

Όμως, αυτά για παιδιά όπως η Μαρίνα, που ζουν το όνειρό τους, όλα αυτά ξεπερνιούνται. Ειδικά όταν έχουν στο πλευρό τους την οικογένειά τους, να τα στηρίζει σε κάθε τους βήμα.

Την τύχη αυτή έχει η Μαρίνα, που κάνει όνειρα να παίξει στην Εθνική γυναικών, αλλά και να κάνει καριέρα στο στρατό. Όπως λέει, αισθάνεται πολύ υπερήφανη όταν φοράει το εθνόσημο...

Ελένη Σταυρουλάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News