default-image

"Ανοιχτή" σε νέες διαπραγματεύσεις η Μέρκελ

Οικονομία
"Ανοιχτή" σε νέες διαπραγματεύσεις η Μέρκελ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοιχτή για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη τσίπρα είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, εάν ο ίδιος το επιθυμεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κ. Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι στόχος του Βερολίνου ήταν πάντα η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Θέλουμε ισχυρή Ευρωζώνη, δήλωσε ο Στέφεν Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι τα γεγονότα τα δημιούργησε η ελληνική πλευρά, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα.

Διευκρίνισε πάντως πως το Βερολίνο θεωρεί θεμιτή την απόφαση μιας κυβέρνησης για δημοψήφισμα, ενώ σημείωσε πως δε γνωρίζει το ακριβές ερώτημα που θα τεθεί και δεν επιθυμεί να λάβει θέση.

Μιλώντας νωρίτερα σε στελέχη του κόμματός της, η Άγκελα Μέρκελ υποστήριξε πως εναπόκειται στην Ελλάδα να κινηθεί σε ό,τι αφορά το αδιέξοδο για τις μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, η κ. Μέρκελ δήλωσε στους παριστάμενους ότι σχετικά με την Ελλάδα, δεδομένης της αβεβαιότητας, οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται μέρα με τη μέρα.

Η Ευρώπη επιβιώνει μέσα από την ικανότητά της να συμβιβάζεται, ανέφερε μεταξύ άλλων η καγκελάριος και πρόσθεσε πως υπέρ της ίδιας προσέγγισης είναι και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Αν χάσουμε την ικανότητα να καταλήγουμε σε συμβιβασμούς στην Ευρώπη, τότε η ήπειρος είναι χαμένη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αν αποτύχει το ευρώ, θα αποτύχει και η Ευρώπη», υπογράμμισε η καγκελάριος, τονίζοντας πάντως πως η Ευρώπη είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίζει κρίσεις όπως αυτή της Ελλάδας πολύ καλύτερα απ' ό,τι στο παρελθόν.

Απόσπασμα από τη δήλωση της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, σε συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με στελέχη του κόμματός της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News